Kviklån til nyt tøj? Så undersøg først disse 4 ting

20. juli, 2018 - kl. 08:00
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Trænger du til at få skiftet ud i din garderobe? Eller har du fortjent at blive forkælet med en ny, lækker bluse eller de smukke sko, du har haft i kikkerten længe? Så kan det være, at du har behov for at tage et kviklån. Er det tilfældet, bør du læse med her, hvor du bliver klædt på til at finde det helt rigtige kviklån til dig.


1. Hvad har du brug for?

De forskellige lån tilbyder mange forskellige lånevilkår og fordele. For at sikre, at du finder det lån, der passer bedst til dig, bør du starte med at afstemme dine behov med din økonomi. Du har sikkert hørt det før, men et budget er altså en nødvendighed, når du skal have overblik over din økonomi.

 

2. Sammenlign lånemuligheder

Det første du bør gøre når du skal finde det billigste og bedste kviklån, er at sammenligne de mange lån der udbydes. Det gøres nemmest og sikrest ved brug af en sammenligningstjeneste. For at forstå og sammenligne lånene, er der imidlertid nogle begreber, som er vigtige at have styr på.

ÅOP og løbetid er begreber, som er med til at bestemme den samlede pris på dit lån. Du skal derfor være særligt opmærksom på disse, når du undersøger lånemarkedet. ÅOP står for ’Årlige Omkostninger i Procent’, og det er det tal, som fortæller dig hvad lånet koster, inklusiv renter og øvrige låneomkostninger.

Løbetiden har indflydelse på lånets samlede pris. Som regel vil en kort løbetid være det bedste økonomiske valg, så længe din økonomi tillader det større månedlige afdrag. Det skyldes, at jo hurtigere, du får afviklet lånet, desto færre renter, skal du betale. 

For at komme i gang med at sammenligne lån allerede nu, kan du finde udbydere af kviklån samt få gode råd til din låneproces her

 

3. Lav et budget

Når du har sammenlignet de mange lånemuligheder på markedet, er det vigtigt, at du laver et konkret og realistisk budget. Det kan være svært at sætte et nøjagtigt beløb på en rejse, som endnu ikke er bestilt, eller en fest, som endnu ikke er planlagt i detaljer. Prøv alligevel at lave et overslag, så du ikke kommer til at låne flere penge, end du skal bruge.

Låner du flere penge, end du har brug for, kommer du til at betale flere renter end det egentlig var nødvendigt, og dit lån ender med at blive dyrere.

Det kan også være en god idé at lægge et månedligt budget, så du kan se hvor meget, du har råd til at afdrage på dit kviklån hver måned

 

4. Overvej dit valg en sidste gang

Tænk dig om en ekstra gang, før du sender låneansøgningen afsted. Det er nemt og hurtigt at låne penge online, da låneudbyderne kan lave en kreditvurdering af dig på ganske få minutter. Det er en stor fordel, hvis du står og skal bruge pengene med det samme. Det kan til gengæld være en stor ulempe, hvis en hurtig, impulsiv beslutning ender med at få indflydelse på din økonomi. Overvej derfor, om du har brug for et kviklån, inden du tager den endelige beslutning.

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen