Går street aldrig af mode?30. januar, 2014 - kl. 00:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Går street aldrig af mode?

Den er her. Hver sæson. Det er altid in at være street. Herremoden har med garanti et skarpt præg af street på catwalken hvert år, og stilen er ikke længere udelukkende forbeholdt gadens folk. Den var der sidste sæson og sæsonen inden da, så mon ikke vi ser den igen under den kommende Copenhagen Fashion Week hos bl.a. én af street-stilens gudfædre, Silas Adler, der længe har haft kæmpe succes grundet sin blanding af street og klassiske styles.
 
Dog er Soulland ikke alene om sin forkærlighed for gadetrenden. Designere og brands som Han Kjøbenhavn, Asger Juel Larsen, Wood Wood, Henrik Vibskov, Adidas, A Question Of, Norse Projects og rigtig mange andre, er også kendt for at være glade for gaden i både store og små aspekter. Hvis ikke street fungerer som basis for hele brandet og dets kollektioner, som hos Soulland, vil vi altid møde både designere og kollektioner i løbet af modeugen, der lader sine detaljer, snit eller materialer have stærk inspiration heraf.
  
Men hvad er forklaringen på street-stilens udødelighed? Spørgsmålet er, om trenden er baseret på tidsånden – en generel afslappet ’jeg-hviler-i-mig-selv’ tidsånd, eller om grunden er, at designerne simpelthen bare ikke kan finde på andet til mænd. Man fristes til at tro på en blanding af de to forklaringer. Det er jo nemt og trygt at designe ud fra street-stilen.
  
Vi kan med stor vinderchance godt vædde med, at herremoden under denne modeuge igen vil være inspireret i cirka sådanne forhold; 40 % klassisk, 40 % street og 20 % nytækning. Men alt forladt – nytænkning er et long shot. Den dybe tallerken er jo opfundet, så brands burde have sit fokus på at skabe den gode historie omkring sig selv og sine kollektioner, frem for at pådutte sig en overdreven innovativ tankegang. Det sælger nemlig heller ikke alligevel - Det gør til gengæld street.
 
Det bliver derfor spændende at se, hvad denne modeuge byder på af streetness til AW 2014. Hvis du er ligeså spændt på at se, hvor street det hele bliver, skal du især holde øje med Soulland, Han Kjøbenhavn, Wood Wood og den interessante og androgyne designer Wali Mohammed Barrech.
 
Som konklusion på alt dette, er det tvivlsomt, om vi nogensinde ”slipper væk” fra gadens mode. Derfor kan du ligeså godt give efter for trenden. Der er ingen grund til at stritte imod – it will hunt you down! Så her får du 6 fede bud til de bedste street sweats, som du vil kunne bruge om og om igen.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen