Historien om Rolex

Siden Rolex i 1910 lancerede verdens første armbåndsur, har Rolex sat et stort præg på urdesign og holdbarhed20. oktober, 2012 - kl. 16:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen


Rolex lancerede i 1910 det første ud der var småt nok til at blive båret om håndledet. I 1914 blev de af London Kew Obsevatory, certificeret en præcision man ellers kun fandt i skibskronometre. 

I 1926 blev uret "Oyster" udviklet og var det første vandtætte ud i verden. Dets ry er siden vokset verden over og i dag er Rolex Oyster blandt verdens mest populære dykkerure

Rolex har klaret de hårdeste tests man kan forestille sig.
Lige fra frostgrader på Mount Everest, til brændende temperaturer som kun ørkenvandrere oplever, er begge prøver som Rolex uret har været udsat for og har klaret sig gennem omgivelserne.

Det blev også bevist i 1927, da en ung kvinde svømmede over den engelske kanal. Det er en strækning på ca. 13 kilometer og både kvinden og uret var i perfekt stand da de kom op igen.
I 1931 præsenterede Rolex deres første "Perpetual". Dette ur var verdens første rotordrevne ur.

Før Perpetual, trak man uret op manuelt som på et gammelt bornholmerur, men Rolex Perpetual havde en smart rotor som genererede strøm til uret ved bevægelser.

I 1945 lancerer Rolex deres allerførste "Rolex Datejust" som var det første ur med flere funktioner. Dette ur havde nemlig også automatisk datoskift.
I 1953 drog et hold bjergbestigere ud og besteg Mount Everest.
De satte deres lid til at Rolex Oyster Perpetual ville overleve turen, og uret viste overraskende holdbarhed under de hårde omgivelser.

Det originale ur har en værdi af ca. 110.000 kroner i dag.

Rolex GMT-Master blev oprindeligt designet i samarbejde med Pan Am Airways og udstedt af luftfartsselskabet til deres besætninger på transkontinentale langdistanceflyvninger. "GMT" står for Greenwich Mean Time.
Det oprindelige GMT Master har en 24 timers urskive og en drejebar skive omkring uret, der indikerer tidszonen.
Dette GMT-ur var unik på den tid, fordi den gjorde det muligt for flybesætningerne at indstille uret til GMT eller en anden tidszone, og indstille den drejelige skive til den korrekte tidsforskydning og den anden tidszone kunne hurtigt aflæses.

Og så er det jo heller ikke helt dårligt at ens arbejdsuniform indebærer et lækkert Rolex ur!
Rolex lancerede "Sea Dweller" i 1971. 
Det var det første dykkerur der kunne holde vand ude i helt ned til 600 meters dybde. Uret var banebrydende fordi det var udstyret med en gasafgangsventil, der nedsætter trykket i uret under vand. 
De nyere Sea Dwellere er vandtætte ned til 1200 meter.
En af de helt store mediefænomener som har været med til at gøre Rolex til en succes, er James Bond. I den allerførste James Bond film "Dr. no", bærer Sean Connery med stil et lækkert Rolex "Sylvia Trench" igennem hele filmen.
Det blev dog skiftet ud til fordel for et Rolex "Submariner" og det har for det meste en masse fede våben som den hemmelige agent får brug for på sine missioner.

Rolex er et symbol på luksus og verdens dyreste Rolex ur er dette Rolex "Oyster Perpetual Day Date" som i 2008 var på auktion i Danmark.

Uret har en nypris på 1,5 millioner kroner.

Hvad uret blev solgt for, vides ikke men startbuddet lød på 800.000.
Hvad synes du om Rolex?
Er det et firma med en spændende historie, eller er det blot et mærke for overklassesmykker? 

Hvis du kan huske nogle scener hvor James Bond har fået en fed gadget i sit Rolex ur, så smid en kommentar.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Relaterede artikler
Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen