The Great Gatsby Outfit!

Hvis du også er fan af The Great Gatsby og stilen, så kan du roligt tjekke det ud her, for jeg har samlet en guide til dig!



28. juni, 2013 - kl. 00:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen


“Can’t repeat the past?…Why of course you can!”
F. Scott Fitzgerald, The Great Gatsby

Jeg foreslår, at du tjekker denne artikel ud, for hvilken kvinde vil ikke gerne have en gentleman i byen og en gadedreng i sengen!
 
Foråret 2013 bød på genindspilningen af The Great Gatsby, hvilket i særdeleshed har inspireret os til at klæde os lidt ekstra fint på. Klassikeren finder sted i 1920’ernes brølende jazztid, og med Leonardo DiCaprio og Carey Mulligan i hovedrollerene, er filmen bestemt værd at se - for  begge køn, I guess!

Filmen har sat ekstra fokus på den lidt ekstravagante og overdådige stil, som jo egentlig er superglamourøs og romantisk. Uden tvivl levede kostumerne i filmen op til alt dette, creds til Prada og Tiffanys fejlfrie øje for detaljer! Og efter min mening; creds for at de har gennemført det i en sådan grad, at vi nu i gadebilledet ser mænd iklædt lidt ekstra lækkert! Det kan gøres på en street måde, eller totalt gennemført Gatsby, ligegyldigt hvilken version, synes jeg det er alt for lækkert!
Hatten
Den er et must! Hvis du vil have en gennemført stil slipper du ikke uden om den! De to sikre valg er klart  Boater og Panama’en, hvis du vil have et mere casuel look så gå efter en Golf Cap. Men undgå for alt i verden cowboyhatten!
 
Brillerne / Solbrillerne
Her er det uden tvivl det runde look du skal gå efter, gerne i horn eller metal. Den mest populære og ordinære form er den kuglerunde, mens de lidt ovale og kantede-runde er til den lidt mere skæve. Meen den ellers elskede Ray-Ban Pilot går desværre ikke så godt i spænd her!
Skjorten
Sommer = kortærmede skjorter? NEJ tak! Generelt må jeg sige, at det ikke lige er my thing, men i et Gatsby outfit er det altså helt udelukket. Gå i stedet efter en langærmet, hvid bomuldsskjorte, eller en anden lys farve. Skjorten kan både være plain, men hvis du er til lidt mere sjov, så se om du kan finde en skjorte med fx let strip og ensfarvet krave og cuff! Hvis du er tilhænger af button-down kraven, giver det et mere casual look. Noget andet du bør undgå er logo-skjorter, det ødelægger mere end det gavner!
 
Slipset
Et traditionelt slips, måske lidt til den bredde side, knuden kan bare være simpel, men længden af slipset er altafgørende; bær dét så spidsen stopper lidt over dit bælte, hverken kortere eller længere. Hvis du ikke lige er slips-fyren har jeg desværre kun én ting at sige; too bad! En gentleman går ikke ud af døren uden! Men der er jo også mange muligheder at vælge mellem, du kan både vælge silke eller bomuld, i striper, med prikker, plain eller små geometriske former! Der er ingen undskyldning! Men husk dog butterfly til din smoking!
Jakken og Suitet
Der er plads til lidt variation på netop det her område; du kan både bruge et suit eller en jakke, som har et lidt kasset udtryk eller et mere fittet. Men farverne er stadig soft, både når det gælder ensfarvet og mønstret. Du kan bruge både enkelt og dobbelt raddet  (rækker knapper) jakker. Og du kan selv bestemme, hvorvidt du vil matche din jakke og buks!
 
Vesten
I 20’erne var det chokerende, hvis en mand viste sig i en "bar" skjorte, når der var kvinder tilstede. Vesten var et must til ethvert suit, så du slipper heller ikke! Til suitet er det klart at foretrække med en klassisk vest, men du kan både bruge en sweater-vest og få et mere college, casual udtryk.

Sweateren
Du kan både bruge at klassisk cardigan eller en sweater, det går jo selvfølgelig rent hjem; crew eller V-neck, i uld, bomuld eller cashmere. Hvis du vil have det skarpeste udtryk, vælger du en sweater som er ensfarvet. Meen som du nok godt selv ved, ingen bomber eller baseball sweaters/jakker her!
Seler
Du tænker måske ”Seler? Aarh!” men som de ville have sagt back then; en gentleman går med rigtige seler, en brandmand har arbejdsseler. Og ja, der er forskel på seler, de ”rigitge” seler i en Gatsby-trend har knapper, mens arbejdsselerne er clips (som ødelægger bukserne). De ”rigtige” seler er Y-formet og er ikke elastiske over det hele. Desuden er det vigtigt at selerne ser godt ud sammen med dit slips, men det skal ikke være matchy-matchy. Er du ikke til seler, kan et bælte sagtens gå. Sidst men ikke mindst, ALDRIG seler og bælter på samme tid!
 
Bukserne
Dengang var bukserne mere fyldige, i modsætning til det slim-fit vi ser i dag. Det betød, at bukserne have presset fold og cuffs (opfold). Hvis du vil ramme det udtryk, men stadig er sucker for slim-fit bukserne, så gå vælg dem men hold resten af dit outfit gennemført Gatsby! Ellers, så se efter chinos, enkelte slacks og om nødvendigt knickers. Ja, jeg ved at knickers ikke er så populære som de korte, bermuda shorts, men knickers passer bare bedre til Gatsby Style. Bukserne skal være lyse, neutrale farve og i lette materialer. Drop de korte bermuda shorts og hængerøv!
Skoene
Ingen sneakers, boots eller andre sporty sko! De skal være lidt finere i det, men dermed ikke sagt kedelige. Lidt colour blocking i samme nuancer ville være coolt; grå/sort, INK/blå eller brun/hvid!
 
Strømperne
Det fuldendte look inkluderer altid strømperne! Her er specielt mulighed for at lege lidt med looket og gøre det personligt! Tynde og tykke strømper fungere begge dele. Hvis du har shorts på, er det okay at der er et grafisk mønster på dine strømper. Fordi din skjorte er stribet, behøver du ikke vælge stribede strømper. Leg med farver og mønstre! 

Final touch
Moustaches and pocket square og så er du fuldendt! Jeg taler dog ikke et kæmpe sømandsskæg her, men et lille, fint moustache som er tæt og kort i siderne. Og sidst men ikke mindst, det lille lommetørklæde, som absolut ikke er bestemt til at have nogen fysisk funktion, det er bare til pynt! Det skal være strøget og foldet, men lad ikke mere end en fjerdel af det være synligt.
 
Nu skulle du gerne være udrustet til en sommer i ægte Gatsby stil. Der er ingen kvinder, som ikke lader sig forføre af en ægte gentleman!
 
Brands: Brook Brothers, GANT, Ralph Lauren, Ray-Ban og Hardy Amies
 
Can’t repeat the past?
- Why not? You men looked awful sexy and handsome back then!
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Relaterede artikler
Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen