SUIT UP!

Har du endnu ikke styr på de nyeste trends, så er det på høje tid at du får det, inden at højtiderne tager rigtigt fat! Der er blot én ting at sige:20. december, 2012 - kl. 00:00
Forfatter: Alicia Regina Sørensen Fava


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Legendary Barney Stinson i suit (selvfølgelig) fra serien How I met your mother
HABIT-TENDENSERNE

# 1:
Klassikeren gjort cool ved hjælp af accessories

# 2: Farveeksplosion

# 3: Klassikeren reinvented
 
# 4: Opsigtsvækkende mønstre
KLASSIKEREN OVER DEM ALLE
 
Habitten, også kaldt jakkesættet, er med sine 100 år på bagen stadig den mest klassiske form for beklædning inden for herremode. Årsagen til dens brug kan være to: enten kræver jobbet det, eller også kan man blot godt lide klassikeren, enten tilsat en skjorte som bringer herren i det formelle og stilede hjørne eller så i den modsatte retning med en casual t-shirt, sweatshirt eller lignende. Man kan dog også gøre lidt sjov og spas ud af det og gå planken helt ud og overraske publikum ved hjælp af farver, mønstre og overraskende detaljer. For der er dem som vil skille sig ud fra mængden og glædeligt hopper ud i nærmest hvad som helst, bare det er anderledes og gerne en smule provokerende. Og så er der dem som ikke for alverdens penge ville turde at iføre sig en Hawaii skjorte tilført pyjamasbukser og plateausandaler i neongrøn.

Flere forskellige sites, store som små, er blevet gransket igennem og ét står soleklart: der er absolut noget til enhver smag, enhver personlighed og ethvert humør. For til at slukke tørsten på de forskellige typer har tøjproducenterne udviklet alternative kollektioner. En klassisk, en med et twist, og en spraglet. 

Formålet hermed er, at visualisere de bestående trends inden for blazere og jakkesæt.
TREND #1: KLASSIKEREN, I NYT SELSKAB

DEN TWISTEDE BLAZER 

Den helt klassiske og for nogle muligvis lidt kedelige blazer og habit er et finde derude, men da vi (alle!) mere end noget andet stræber efter at være unikke og noget særligt, vil vi rette blikket på de lidt sjovere items som i den grad også er at finde ude på markedet. Det skal dog nævnes at den klassiske blazer kan transformeres til noget særligt ved at mikse den sammen med fx en basic t-shirt og rå mørkegrå jeans som på billedet til højre. Så har man både den stilede blazer til mere formelle arrangementer, men også til en sjov tur i byen med vennerne. Det er hvad man kalder a win win situation!

Blazer: 579.00 DKK
Jeans: 459.00 DKK

Alt fra Zara.
Hollywood kendisser er også faldet for Fedora hatten
SÆT DIN SKÆVE HAT PÅ SKRÅ

Man kan også være ekstra fed og pifte habitten op med det rette tilbehør. I denne instans ved hjælp af Fedora-hatten, præcis som de mest famøse hoveder verden over gør. Således præsenterer du ej blot dig selv som havende et modegen, men også at du er unik og tør bryde med de mest massive internationale standarder for mode.
Sand
SKJORTEN

Endnu en måde at gøre den klassiske blazer mere spændende er ved at tilsætte den en blomstret skjorte eller blot en med mønstre, i øjenfaldende farver osv. Og hvorfor ikke tilsætte det et slips som bryder med blazerens mønstre samt solbriller for at fremhæve ens individualitet?
Endnu en farve eksplosion af en skjorte fra Sand.
TREND #2FARVEFESTEN

BLAZEREN SOM EYECATCHER

En anden mulighed, hvis man gerne vil være festens centrum, er at iføre sig en blazer fx i lilla ligesom denne fra G-Star.


Blazer: 2279 DKK

Set på Luisa Via Roma.
COLORBLOCKING

Det er også in at anskaffe sig blazeren i hvilken som helst farve, undtagen den sorte nuance. Denne brune sag, tilført en højhalset hvid trøje og sorte bukser er fra COS. Således gents, forbliver man i det formelle habitat. 


Alt fra COS.
TREND #3: KLASSIKEREN REINVENTED

FINURLIGE DETALJER


I denne kategori indgår blazere med detaljer som nitter, ærmer i en anden farve og materialer osv. 

I billedet til højre ses en blazer, hvis revers eller krave, er spækket med nitter. 


Blazer: 699.00 DKK

Alt fra Zara.
EKSPLOSION AF MATERIALER

Der er også dem med mere markante detaljer, som denne til højre. Blazeren er lavet i to forskellige materialer, ærmerne er i læder. 


Set på ASOS.
MIX AND UNMATCH

Denne sag kombinerer to af tidens mest hippe tendenser: digitalt print og sweatshirt. Den er funky og original til nattens strabadser. 


Blazer: 1849.45 DKK

Set på ASOS.
TREND #4: MØNSTRE

PYJAMAS PARTY


En anden type blazer (og her habit) som er kommet på mode er de mønstrede. Striber, tern, militær... alt er tilladt. Også dem som ligner at du er gået ud ad døren med pyjamas på. Blazer: 7453 DKK.

Set på Luisa Via Roma.
TERN

Denne style er fra Selected Homme og illustrerer endnu en tendens: tern.

Match blazeren med casual eller med et mere stilet tilbehør og få to vidt forskellige looks. 

 
Blazer: 1999.95 DKK
Slips: 199.95 DKK
Skjorte: 299.95 DKK
Jeans: 149.95 DKK
Sko: 899.95 DKK
Som vi har kunnet se og læse er den gamle sag still going strong! Så i bedste Barney Stinson manér, SUIT UP og vigtigst af alt (ifølge mig): VÆR DIG SELV! 

Husk at det vi ser i modebilledet blot er til inspiration, du skal finde dit eget udtryk. Så kast dig ud i moderodekassen, leg med de mange udtryk og få dig et svedigt look som fremfor alt er dit.

Hvilke af disse trends følger du?
Hvilken blazer har du i skabet?
Og hvilken type skal DU være til julens mange sjove festligheder?
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Alicia Regina Sørensen Fava Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Relaterede artikler
Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen