Skjorter

- Og de uskrevne regler!



30. januar, 2012 - kl. 14:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Vi kender alle til skjortekategoriens to uskrevne grundregler som; at skjorter skal være strøget og sidde rigtigt. Men gælder det alle skjorter?
To skjortetyper falder udenfor ovennævnte kategori: Skovmandsskjorter og denim skjorter. To tendenser, der ser ud som om de er kommet for at blive. Og med god grund, for de kan  virkelig skabe et fedt look til både fest og hverdag. - De er har bare deres egne helt uskrevne regler!

Zach Efron viser her en formel måde at bære en denim skjorte på. Tror det ville falde i damernes smag! Fundet på: http://famewatcher.com/zac-efron-fashion-watch-denim-shirts-and-skinny-ties.html

Denim skjorten

Der er ingen tvivl om at en denim skjorte kan være rigtig fed, mandig, og rå, men som i kan se på billedet til så kan den altså også godt blive brugt i et mere formelt outfit (og nærmest ligne en uniform).

Det man måske ikke lægger mærke til med det samme er hvorfor udtrykket er maskulint og råt. (Udover panser-solbrillerne selvfølgelig).
Denim skjorten er en lille smule krøllet, og sådan skal det bare være (det skaber det rå udtryk)!

Når du er iført en denim skjorte, så er det for det meste i et casual outfit, med et par cowboybukser eller chinos (som for guds skyld ikke skal være samme farve), og netop derfor skal din denim skjorte altså heller ikke være nystrøget. Den skal selvfølgelig være ren, men den må altså godt se ud som om du lige er kommet ind fra marken efter en hård dags arbejde. 

Hvis din denim skjorte er helt vildt krøllet, så prøv at håndvaske (eller maskinvaske) den og hæng den til tørre på en bøjle i badeværelset natten over. Alternativt, hvis du skal ud af døren med det samme så gør dine hænder våde og prøv at glatte den lidt ud på den måde. Den skal virke rå og autentisk - men ikke helt vildt krøllet og sjusket!
Her er tre andre bud på hvordan man kan bære denim skjorter lidt mere casual. Personligt er jeg mest til den åbne skjorte og oprullede ærmer. Fundet på: http://desertrose08.blogspot.com/2010/06/denim-shirt-look.html

Fundet: http://modesektionen.dk/a-w-kollektionen-2011-s-skjorter.5791.html

Skovmandsskjorten

Samme udskrevne regler gælder også for skovmandsskjorten. Der skal være noget råt, uslebet og maskulint over din skovmandsskjorte for at det kan se autentisk og fedt ud.

Skovmandsskjorten ses efterhånden i utallige versioner, så lad os lige blive enige om at der er forskel på almindelige ternede skjorter, de "moderigtige" skovmandsskjorter (som ses på billedet) og de "ægte" skovmandsskjorter.

Den almindelige ternede skjorte er ikke en (ægte)skovmandsskjorte og skal som udgangspunkt stadigvæk stryges (afhænger dog af skjortens materiale)og må gerne sidde en smule stramt. Derimod skal skjorten som vi ser på billedet ovenfor helst være skabskrøllet, og det samme gælder for den ægte vare. Derudover skal de helt sikkert aldrig sidde tæt ind til kroppen på dig. Det er absolut No-Go.
Hugh Jackman ser rimelig sej ud i den her skovmandsskjorte. Specielt med øksen hængende over skulderen... Men det vil jeg nok ikke råde folk til at efterligne i byen.
Her er et lidt mere moderne street version af skovmandsskjorten som oftest ses hos yngre mænd. Kan kombineres med en kasket eller fed hue, og evt. også en butterfly. Fundet på: http://www.streetman.dk/shop/superdry-lumberjack-shirt-37354p.html
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Relaterede artikler
Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen