Nordiske topdesignere skaber bæredygtig mode til Copenhagen Fashion Summit

Spændende samarbejde promoverer nordisk design21. maj, 2014 - kl. 00:00
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Designers Remix og Filippa K er blandt de elleve kendte nordiske modehuse, der vil bevise, at bæredygtig mode er lige så attraktiv som de ikke-bæredygtige alternativer. De har derfor skabt tøj til et modeshow, der løber af stablen ved Copenhagen Fashion Summit til april, og som skal bedømmes af en jury bestående af Nina Riccis chefdesigner Peter Copping og H&M’s kreative rådgiver Margareta van den Bosch m.fl.

Bæredygtig mode er mindst lige så lækker som konventionelt fremstillet tøj. Det sætter Danish Fashion Institute i samarbejde med H&M og tekstilnetværksorganisationen C.L.A.S.S. nu fokus på. De har nemlig udfordret 11 nordiske modehuse til at designe to sæt tøj i innovative og bæredygtige materialer. Resultaterne bliver vist frem ved et spektakulært modeshow, Design Challenge, som finder sted under Copenhagen Fashion Summit 2014, der foregår i Operaen den 24. april.

Deltagerne er Designers Remix (DK), Filippa K (SE), Marimekko (FI), David Andersen (DK), JÖR by Guðmundur Jörundsson (IS), Gudrun & Gudrun (FO), Ivana Helsinki (FI), Leila Hafzi (NO) og Barbara I Gongini (DK). De har i deres designs brugt økologiske og genanvendte materialer, men også metervarer af fx genbrugte plastflasker og bambus. Det er blandt andre H&M, C.L.A.S.S., Lenzing, Monocel og Hemp Fortex, der har stillet materialer til rådighed.

Charlotte Eskildsen, kreativ direktør i Designers Remix, siger om processen: 
"Dette projekt har været mere end bare en sjov og kreativ udfordring; det har været en øjenåbner. Jeg er blevet præsenteret for et hav af innovative materialer, som jeg ikke vidste eksisterede, og jeg er meget spændt på at løfte sløret for mine bæredygtige designs ved modeshowet under Copenhagen Fashion Summit."

Der er nedsat en jury til at fremhæve de mest bemærkelsesværdige præstationer. Juryen består af:
•    Peter Copping, chefdesigner for Nina Ricci
•    Kai Margrander, chefredaktør for Harpers Bazaar Germany
•    Julie Gilhart, modekonsulent og tidligere fashion director for Barneys New York
•    Margareta van den Bosch, kreativ rådgiver i H&M
•    Catarina Midby, chef for bæredygtig mode i H&M
•    Giusy Bettoni, direktør og grundlægger af C.L.A.S.S.

Peter Copping, chefdesigner for Nina Ricci og medlem af juryen, siger: 
”Jeg er meget begejstret over at være en del af juryen til dette års Design Challenge. Jeg kender flere af de nordiske designere allerede, så jeg er utrolig nysgerrig efter at se, hvordan de har valgt at arbejde med materialerne, og hvordan de vil bevise, at tøj kan være både smukt og bæredygtigt på samme tid. Det er et vigtigt signal at sende til både industrien og forbrugerne.”

Copenhagen Fashion Summit har desuden allieret sig med ISKO™, verdens største og mest innovative producent af denimstof, og udfordret fem nordiske modemærker - Wackerhaus (DK), Ivana Helsinki (FI), JÔR by Guómundur Jörundsson (IS), Barbara I Gongini (DK) and A Question Of  (DK) - til hver at skabe et sæt tøj af bæredygtig denim. Denimkreationerne vil ligeledes blive fremvist på modeshowet under Copenhagen Fashion Summit.

INFORMATION TIL PRESSEN

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Relaterede artikler
Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen