Historien om Omega

Siden Luis Brandt grundlage Omega i 1848 og til at James Bond bar et Omega Seamaster i 1995, er der sket meget. Her får du den spændende historie28. januar, 2015 - kl. 00:00
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Louis Brandts arbejdsbord
Grundlaget for Omega
Omega blev grundlagt i 1848, af den kun 23-årige Louis Brandt. Han fik delene til sine lommeure fra lokale håndværkere, og sammensatte dem på sit værksted. Hans største marked lå i England, og fra England blev urene solgt videre til Scandinavien.

I 1877 blev Luis Brandt søn Louis-Paul en del af firmaet, og Da Louis Brandt døde i 1879, gjorde Louis-Paul sin bror César til partner i virskomheden. De så hurtigt, at de uregelmæssige leverancer fra de lokale håndværkere, ikke var tilstrækkelige for et firma med så store ambitioner som Omega. Derfor begyndte de selv at producere alle delene, og fik på den måde total kontrol over produktionen og kvaliteten.

I 1880 kiggede Luis-Paul og César på mulighederne for at flytte til Bienne. Bienne var på daværende tidspunkt en tekstilby som tilbyd skattelettelser til urmagere, i håb om at fremme industrien i byen. Det tilbud tog Luis-Paul og César imod, og i 1980 skrev Luis-Paul og César under på en lejekontrakt af 2. sal på adressen 116 Route de Boujean. Senere samme år købte Luis-Paul og César hele bygningen, og Derved var Omegas hovedkontor bestemt, og det er stadig adressen hvorpå Omega har hovedsæde i dag.

Omega Seamaster
Omega Seamaster
At holde styr på tiden er en nødvendighed, men hvad med holde styr på stilen? Det er præcis, hvad du kan gøre med Omega.

De fleste der kender til Omega, kender til Seamaster. 

Seamaster som er den ældste Omega-kollektion, blev lanceret i 1948, og lanceringen passede sammen med Omegas 100 års jubilæum.

Allerede dengang  var de udstyret med en generator i uret, som genererede strøm til uret, ved selv de mindste bevægelser. Seamaster blev værdsat, på grund af dets robusthed, nøjagtighed og pålidelighed.

Omega Speedmaster
Omega Speedmaster
Omega speedmaster ændrede i 1957 urenes design og funktioner, Med 3 indbyggede ure der viste minutter, timer og sekunder.

Den store viser, viser stopuret og gør det muligt at aflæse hastighed ved hjælp af tachymeteret. Uret er inspireret af urene som dengang sås i italienske racerbiler. 

Omega Speesmaster har siden 1957 fået tilnavnet "The moon watch". Det skyldes at Buzz Aldrin bar et eksemplar af dette ur, på den første månelanding i 1969. Siden har flere astronauter brugt uret til rumrejser. 

Omega er certifikeret og godkendt af NASA til brug under rumforskning.

Omega Seamaster "007" special edition
James Bond 007
Siden premieren på Golden Eye i 1995, har Omega været officiel tidsviser for James Bond. Om uret rent faktisk kan vise tiden, ved jeg ikke, men jeg tvivler. Hvordan skulle der ellers være plads til at de andre smarte funktioner?

Hvilken ur feature synes du er den fedeste James Bond har?

Hvis du selv har, eller bare ønsker dig et Omega ur, så smid en kommentar og fortæl hvilket og hvorfor.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Relaterede artikler
Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen