War Sum Up: Music. Manga. Machines.

+ Henrik Vibskov12. oktober, 2011 - kl. 08:30
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Pressebillede fra hotelproforma.dk
D. 25 Oktober 2011 bliver dagen hvor teater, kunst, musik og dansk mode skriver (mode) historie. Det bliver dagen hvor Danmark for første gang kan opleve den internationale og kunstneriske musikforestilling: War Sum Up (Music. Manga. Machines.)og dagen hvor teater er ikke bare teater eller en enestående kunstform i sin egen kategori, musik ikke bare er musik i sin egen kategori og dansk mode er ikke bare dansk mode eller dansk kunst, i sin kategori.

Alle overnævnte "kategorier" og i særdeleshed dansk mode er en stor del af denne internationale og kunstneriske musikforestilling og dermed er international teater, performance, kunst, musik og dansk mode forenet til deres helt egen livlige kategori, hvor kun fantasien sætter grænser!
Trailer: War Sum Up: Music. Manga. Machines
Kort om War Sum Up

War Sum Up er en kunstnerisk musikforestilling om krig, hvor historien følger tre forskellige skæbner som omdrejningspunkt:  Krigeren,(der dræbes på slagmarken og bliver til et genfærd). Spionen,( der tages til fange i krigen og må transformere sig til fantasygenrens superhelt for at blive befriet) og Soldaten, (der  lider af Post Traumatic Stress Disorder og vender tilbage til krigen, hvor han dræbes i en eksplosion og bliver til et krigsmonument).

Alle tre historier som (i mere eller mindre saga-agtig grad) lever og ånder i den virkelige verden dag, hvor alle tre karakterer må fortælle hver deres skæbnehistorie for at finde sjælefred. En fortælling med krigens tegning som ramme og med japansk kultur og alt hvad det indebærer af stærke følelser som inspiration.Henrik Vibskovs japanske kultur inspirerede krigsdragter
En kunstnerisk kategori, tilføjet dansk mode (kunst) fra dens mest outere, kunstneriske og enestående vinkel. Kostumerne til denne internationale (krigs)forestilling, (som hertil efteråret også opføres i Danmark) er nemlig skabt af den danske modeskaber Henrik Vibskov .

Designeren Henrik Vibskov er manden bag de outrere War Sum up kostumer, som endte med at blive en kombination af japansk kultur inspirerede krigsdragter i hvide, sandfarvede og grå farver og velkendt Henrik Vibskov design, Vibskov inspireret hatte og enkelte show pieces fra Henrik Vibskovs Autumm/Winter 2011 show:  THE EAT!

Henrik Vibskov Autumm/Winter modeshow, THE EAT, var en del af modeugen i Februar 2011 og er siden blevet et dansk svar på teater kombineret med modeshow. En enestående og kunstnerisk udgave af et modeshow, med særprægede og ubeskrivelig smukke detaljer og  one of a kind show pieces, som nu går igen i en international scene opsætning. Særligt en bestemt Vibskov gentand, show piece, eller (kostume)accessories, er genkendelig i både modeshow og War Sum Up forestillingen: Den spektakulære og meget iøjnefaldende brille, som både minder om en kunstgenstand fra et museum, et par moderigtige briller anno 2030 eller en del af et kostume fra en gyserfilm.
Den gennemgående Vibskov detalje!
War Sum Up: Music. Manga. Machines. + Henrik Vibskov

12 sangere, en enestående lysopsætning og dansk mode i form af Henrik Vibskov. 
En kombination hvor dansk modes mere skæve vinkel og Henrik Vibskov velkendte design og personlige detaljer virkelig skinner igennem, men samtidig passer perfekt til resten af opsætningen. 

Billede credits:
Gunars Janaitis 
http://www.hotelproforma.dk/side.asp?side=7&id=709
Info om War Sum Up forestillingen
Forestillingen har Danmarks præmiere allerede Tirsdag d. 25 Oktober på Odense teater og vises sidenhen i Aarhus (d. 27-28 Okt.) og i København (d. 11-12 Nov.). Billetter og andet info kan findes på www.odenseteater.dk
Henrik Vibskov THE EAT!
Del videoen med dine venner
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen