Vinterens overtøj

Udvalget er stort hvert eneste år, men hvordan finder man vej i junglen af overtøj, uden at ende som Dr. Livingstone? Efter at have læst nedenstående, skulle du gerne være blevet bare en lille smule klogere.5. december, 2009 - kl. 00:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

uk.burberry.com
Det er lige nu, at du skal slå til, hvis din garderobe trænger til en opgradering på overtøjsfronten. Aldrig har udvalget været så stor og aldrig har forretningerne dumpet priserne så meget som de gør nu. Der er virkelig basis for en god handel, men pas på de små faldgruber.

Der findes desværre alt for mange ekspedienter i tøjbutikker, der blot tænker på at realisere et slag, og derved skider på den professionelle stolthed man bør have, som rådgiver for menigmand, hvad angår tøjvalg og stil. Det er her den største faldgrube ligger.

Allier dig med en du stoler på, og lad jagten på det perfekte stykke overtøj gå ind. Men hvad skal man gå efter?

Naturligvis spiller det lidt ind, hvilken type man er, men tidens trends er ej at fornægte. Væk med de store oppustede dunjakker og funtionsjakkerne. Du er hverken Eminem eller på ski - ej heller en kombination af begge.

Et sikkert valg derimod er den 3/4 lange forede uldjakke, en kort ditto eller en flot klassisk duffelcoat, som en læser ganske rigtigt pointerede i en kommentar tidligere på måneden. Her vil jeg dog understrege, at det her ikke gælder om blot, at finde en simpel og kedelig udgave, når nu der findes utallige fede jakke på markedet.

Danske Philosophy Blues Original, har igennem de sidste par vintersæsoner haft en af de absolut hotteste uldjakker på markedet. En flot vævet, tight, dobbelraddet model, der leder tankerne lidt hen i retningen af en 3/4 lang uniformsjakke med et snit af en trenchcoat - uden alligevel at være det. Jeg har desværre ikke set den i butikkerne i år, men krydser fingre for, at den om en sæson eller to, får et revival igen.

Enegleske Burberry har vel nok markedets mest populære og flotteste duffelcoat (se billedet). Nogle vil hævde, at den sandfarvede udstråler mest klasse (som om), men det er jo blot et forsøg på, at skabe opmærksomhed over, at man går i en Burberryjakke. Tag den i en sort, eller i en koksgrå - det er elegance!

Mærker skal bæres og bruges - ikke flashes. Det svarer jo til at namedroppe. Folk der har forstand på tøj, skal sgu nok kunne se, hvad det er for et mærke du går med. Det er de små detaljer der gør forskellen. Kald mig bare arrogant, men dem der ikke kan se forskellen, er heller ikke værd at bruge tid på i den henseende.

For at det hele ikke skal være sort i sort - eller gråt i gråt om man vil, så pift hele outfittet op med et farverigt oversize halstørklæde. Hvis du går efter farverne lilla, brændt orange og evt en sart rosa, så sidder den lige i skabet.

Naturligvis er det hamrende svært at komme med en grydeklar vejledning til, hvad type overtøj du selv skal vælge, men brug ovenstående som en inspiration. Skriv dig dog flg. sætning bag øret: Drop den blanke dunjakke og lad den mere klassiske stil lede vejen mod lyset. Det skader jo ikke at se godt ud i dagligdagen.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen