Tøj og indretning – to sider af samme sag

13. oktober, 2016 - kl. 15:45
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Om det er din egen eller din stues beklædning følges moden ofte ad.

Når tøjmoden ændrer sig fra årstid til årstid, eller årti til årti, er det sjældent det eneste omkring os der ændrer sig. For boligindretning er også mode, og denne mode følges ofte hånd i hånd med tøjmoden. Det ses tydeligt de sidste par år, hvor en mere en bølge af retro beklædningsgenstande har ramt markedet, og second hand køb og salg har oplevet en opblomstring uden lige. Stilen på de nye kollektioner har også taget en drejning, og 70’erne og 80’erne har været en stor inspirationskilde for mange designere, og særligt forbrugere i de seneste par år.

Det samme gælder for boligindretning. For mens vi før har gået efter det minimalistiske og stilrene, er køb og salg af brugte varer blevet populært, og det retro udtryk er blevet budt velkomment ind i vores stuer. Særligt gamle skilte, hvad end det er gadeskilte eller galjeskilte får en plads på væggen, de har erstattet plakaten eller kunstmaleriet, for kan man få et stykke dansk kultur i form af skilte fra en kendt butik på væggen, så vil vi hellere det. Og helt generelt er skilte blevet et hit i boligindretningen. VI har været i kontakt med skilteproducenten Skiltex, der bekræfter at interessen for skilte og billedrammer stiger stødt, i takt med andre ændringer i modeindustrien. Derudover har deres kundebase også ændret sig, hvor de førhen primært solgte til firmaer og butikker der skulle bruge mange varer, er der nu også kommet en andel af private kunder, der er interesseret i deres skilte. Særligt de gammeldags galjeskilte er populære, fordi de giver et helt anderledes udtryk end normale skilte, og ofte giver et retro udtryk i deres mere traditionelle design.

Udover gamle industriskilte og brugte billedrammer, er også lamper et stort hit i boligindretning anno 2016. Kan man få fingrene i en gadelampe der har hængt over strøget betaler man gerne i dyre domme for at få den repareret, og bruger den i sin indretning. Også industrilamper er populære, fordi deres udtryk kan bidrage til en hel unik stemning, og giver mange muligheder i boligindretningen. Skulle moden i de kommende år ændre sig, og igen gå hen og blive mere klassisk, med sorte og hvide farver, vil man helt sikkert igen se en ændring i hvilke boligindretningstrends der forekommer. Men lige nu er det alt det retro der er in, og vi vil ikke give slip på det, lige foreløbigt. Se bare på disse ti retroklassikere vi stadig elsker.

 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen