Tilbagevendende tendenser i modebilledet!

Forrige århundredes mode, krydser modebilledet endnu en gang.24. marts, 2011 - kl. 08:30
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Tidligere årtiers epokegørende items eller ubestridte klassikere, har efter deres storhedstid(i deres årti), hjemsøgt tilfældige senere årtiers mode og gang på gang fundet vejen tilbage til modebilledet. De evige eller tidløse klassikere er født!

Forårets mode 2011 er præget af tidligere årtiers mode og disse tilbagevendende klassikere, som igen indtager pladsen som moderigtige items, dog i et nyt årti. Fornuftens årti.

Fornuftens årti byder på gensynet med modens udødelige og tidløse klassikere. Blandt andet retro- klassikere fra mærket Adidas. Sneakers modellerne Samba og Gazelle.

1968 retro modellerne anno 2011.
Billedet taget i Kanalje, Odense.
Sneakers modellernes historie.

Adidas’ retro modeller (Samba og Gazelle) blev introduceret første gang i 1968 og har siden fundet vej tilbage til modebilledet op til flere gange. Samba og Gazelle modellerne er igennem årtierne blevet produceret i utallige af retro inspirerede farvekombinationer, mens det genkendelige design og ruskind og lædermaterialerne stort set er det samme, som i deres storhedstid.

Få (nærmest usynlige) ændringer er højst sandsynligvis blevet foretaget og modellen Gazelle har fået en lillebror ved navn Gazelle II. Ikke desto mindre er de velkendte 60’er modeller stadig blandt de mest retro inspirerede, tidløse og velkendte klassikere fra fortidens mode.

Adidas’ sporty retro modeller er i den grad tilbage, spørgsmålet er så bare, kan i huske dem?
Billede taget i Kanalje, Odense.
De nye udgaver af Adidas’ retro modeller, Samba (den lyseblå) og Gazelle (den mørkeblå, røde og sorte) er ikke så 60’er eller vintages agtige, som jeg erindrer, men det velkendte design og materiale er stadig i øjenfaldene og skaber nærmest en følelse af nostalgi, gensynsglæde og design anno 2011 på samme tid.

Et design, som har holdt igennem flere årtier og derved givet disse modeller en rekord lang leve tid. Holdbart design i en gennemført kombination af det afslappede, det retro inspireret og det sporty.
Man må sige at Adidas imperiet har skabt et item så alsidigt, moderigtigt og gennemført, at det trods flere årtier og muligvis generationer, aldrig helt har forladt modebilledet og på ingen måde har udsigt til det (i hvert fald i det kommende årti).

Det kan også være det bare er god markedsføring, på de helt rigtige lavkonjunktur tidspunkter? Et godt brand? Eller god sans for mode?
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen