Sommer Jakken 2011!

Fra den Kansas-inspirerede termovest/jakke til de rå elementer.22. juli, 2011 - kl. 09:42
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Traditionen tro, er den danske sommer (eller de danske vejrguder) desværre altid lidt utilregnelige og som inkarneret dansker har man vel lært at tage sine forholdsregler. Om ikke andet, så har modeverdenen i hvert fald, ved at kombinere det moderigtige med det funktionelle/praktiske. Så hvis vejrguderne ikke vil som vi vil, så kan vi føje dem, uden at ligge det moderigtige på hylden.

Connery.dk giver et par eksempler på en uundværlig sommer jakke.

Sommer jakken anno 2011.

Rå, maskulin og funktionel!

Denim skjorten 
Mørk Denim skjorte fra mærket Rascals, lys med patches fra Penfield.
En tilbagevende tendens eller pt tidløs klassiker, som ikke har forladt modebilledet et eneste sekund, siden den kom tilbage for flere sæsoner siden. Det rå element, som nærmest har opgraderet sig selv til et basic item og blevet en uundværlig del af garderoben, trods sæson og vejrgudernes temperament. Selvom denim skjortens nok ikke er den bedste løsning i øsende regnvejr, er den stadig moderigtig, maskulin og minimalistisk indenunder en åben og mere regn-venlig overdel. 

Retro eller Sportswear
Begge udgaver fra mærket Rascals
Den retro-eller sportswear inspireret cardigan er en udødelig klassiker, som genskabes sæson efter sæson. Med samme (minus)egenskab som denimskjorten (at den praktiske del forsvinder i regnvejret), er den ikke lige praktisk eller funktionel i al slags vejr. Men til gengæld, giver den et sporty-eller retro inspireret udtryk på de dage (eller lune sommeraftener) hvor vejrguderne bare er en lille smule med os.

 

Armyjakken 
Armyjakke fra mærket Maharishi.
Den rå militær-inspirerede jakke, som heller ikke har forladt modebilledet, de sidste mange sæsoner. Fås både i den mere lette skjorte model, den tunge jakke udgave, i ægte vintage udgave og i opgraderet udgave. Om man gør efter den ene eller anden udgave, spiller ikke den store rolle. (den store rolle spilles af sammensætning). Et item som før var forbeholdt militærets krigere og dermed må der være en model eller to, som (efter alle kunstens regler) burde kunne overleve alt slags vejr. Råt, enkelt og vintage-agtigt. 

Termo jakken/vesten
Termojakke og vest, begge fra mærket Rascals
Den kansas- eller arbejdsjakke inspireret jakke og vest, set siden vinter kollektionen 2010-2011 (dog i en mere skæv Vibskov-agtig udgave). Udgaverne her fra mærket Rascals, tager os tilbage til det velkendte, simple, rå, og maskuline design. Mere stilrent og historie inspireret kan det ikke blive. Et gennemført helårs item, som (med sin funktionelle tid som værende solidt og praktisk arbejdstøj) nok skulle holde til alt hvad vejrguderne nu syntes vi fortjener.
Fra kansas(arbejdsjakke)udgaven, til de rå, retro eller sporty inspireret elementer. Sommer jakken/overdelen anno 2011, gennemført maskulint, simpelt og praktisk. Det hele afhænger bare af det enkelte item og vejrguderne.

Alle billeder er taget i Kanalje i Odense.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen