Sneaks som aldrig går af mode

Sko oprindeligt udviklet til sport, men som har fået indflydelse på mere end dét område. Læs med her og lær om klassiske sneaks der i dag bruges alsidigt.5. april, 2013 - kl. 00:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen


Den første farvekombination Air Jordan 1
Air Jordan 1
Denne sko blev første gang released i 1985 i farverne sort og rød. Farvekombinationen skulle matche Chicago Bulls' logo og uniformer. Der var dog det ene problem at der ikke var noget hvidt på dem hvilket der er i teamets logo. Derfor blev skoene gjort ulovlige men en af spillerne fra holdet, Michael Jordan, gik alligevel med skoene hele tiden hvilket kom til at koste ham dyrt i bøder. På grund af denne situation blev skoene associeret med at være outlaw.

Som man kender dem fra Run DMC's optrædener.
Adidas Superstar
Oprindeligt en basketball sko der blev lavet tilbage i 1969. Skoen bliver blandt andet kaldet shelltoes fordi gummiet på tåspidsen af skoen minder om en muslingeskal. Gummiet på den forreste del fik mange basketballspilleres opmærksomhed fordi det var nyt at man så en sådan form for beskyttelse af foden.
Skoen har også revolutioneret på andre måder, nemlig gennem rap-gruppen Run-DMC's brug af skoene til koncert. De klædte sig på scenen som de klædte sig på gaden. Måden de bar dem på var uden snørebånd og med flappen hevet ud af skoen og imiterede på den måde den mode man så i amerikanske fængsler. I 1980'erne blev det til et samarbejde mellem hip hop-gruppen og Adidas-koncernen blev det første nogensinde.
I dag bliver skoene båret mere som afslappet fodtøj på gader og stræder end de bliver brugt til sport.

Nyere farvekombinationer og materialer på den klassiske Reebok.
Reebok Classics
Disse sneaks så første gang dagens lys i 1983, hvor de blev lanceret som en løbesko. Især i England er disse sko populære og navne som The Streets, Arctic Monkeys og Pete Doherty performer sangtekster hvor referencer til netop denne sko indgår på samme måde som især Adidas Superstars og Nike Air Force 1's indgår i tekster hos især amerikanske hip hoppere.

Her er en helt hvid crispy udgave af den populære sko..
Nike Air Force 1
Denne sportssko blev første gang produceret i 1982 og var den første sko der brugte Nike Air-teknologien. Navnet på skoen refererer til det fly som den amerikanske præsident benytter sig af og de fås i tre forskellige versioner; low, mid og high tops. De fås i dag i mange farvekombinationer, men det er klart den helt hvide og den helt sorte version der har solgt bedst og stadig gør det.
Deres popularitet startede oprindeligt ved at være den foretrukne sko hos den yngre generation i storbyen New York og især i Harlem hvorfor de ofte kaldes Uptowns. Det amerikanske rapper- og hip hop-miljø har taget skoen til sig og sangere som Nelly, Kanye West mfl. synger om dem i deres tekster.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Relaterede artikler
Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen