Sko til løb udenfor i NEON og BOOST fra ADIDAS

Den udendørs løbesæson er snart skudt igang med forår i luften13. marts, 2013 - kl. 00:00
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen


Selv før Jesse Owens løb i Adi Dasslers pigsko i 1930’erne var udvikling af teknologi og materialer kernen i adidas’ løbe-DNA. Men innovationer som fx ZX-hælen og Torsion-udskæringen har haft lige så stor indflydelse på gadestilen, som de har haft på løb. Ikke mindst i 90’erne, da Londons rude-boys kastede deres kærlighed på løbesko i stærke farver – og resten af verden fulgte efter. 

Der er eksempler på netop den æra i adidas Originals SS13-kollektionen med lysende neon på en række af de klassiske sneakers som fx ZX500, Phantom og Torsion Allegra.
Revolutionerende energiudbytte, suveræn stødabsorbering, optimalt fit og stabile egenskaber uanset temperatur: adidas lancerer Energy Boost; en stødabsorberende teknologi, der giver det højeste energy return i hele løbebranchen. Boost er begyndelsen på helt nye løbeoplevelser. BOOST™-teknologien er baseret på et revolutionerende, stødabsorberende materiale, der udspringer af en innovativ udviklingsproces fra en af verdens førende virksomheder inden for kemisk industri, BASF. Et stærkt granulat-materiale (TPU) bliver bogstavelig talt blæst op og forvandlet til tusindvis af små energikapsler, som udgør løbeskoenes midtersål. For hvert skridt du tager, vil den unikke cellestruktur i energikapslerne effektivt lagre og frigive energi bedre end nogensinde før. Tests udført af adidas Innovation Team (ait) viser, at det stærke og holdbare materiale giver det højeste energy return i branchen. ”adidas arbejder dedikeret med at udvikle innovative produkter, som gør sportsfolk endnu bedre. Med Boost har vi skabt en stødabsorberende revolution, der giver det højeste energy return i branchen, siger Eric Liedtke, Head of Sport Performance. ”Kort sagt, så er Energy Boost den næste spektakulære løbesko, og vil få alle til at tænke nyt.” Bernd Wahler, Head of Innovation hos adidas, tilføjer: ”BOOST™ er et revolutionerende materiale.

Konflikten mellem de ydelsesmæssige fordele ved høj komfort på den ene side og en robust og livlig stødabsorbering på den anden side er forenet i en hidtil uset komfortabel løsning. Skoene bliver mere levende, og det kan mærkes fra første skridt. BOOST™ sætter nye standarder. Ikke blot når det gælder løbesko men i hele sportsindustrien og for alle fremtidige produkter.” Boost dine muligheder Det nye stødabsorberende materiale giver ikke kun det bedste energy return i branchen, det bevarer sine egenskaber under stort set alle tænkelige forhold. adidas’ Innovation Team (ait.) har gennemført tests, som viser hvordan BOOST™-materialet reagerer under forskellige temperaturer sammenlignet med et standard EVA-skummateriale.

De gennemførte tests viser, at BOOST™, når materialet udsættes for et temperaturskift fra +40 til -20 graders celsius, er tre gange mere temperaturneutral end et standard EVA-skummateriale, hvilket giver en mere stabil og ensartet løbeoplevelse. Boost din komfort Innovationen omfatter langt mere end den revolutionerende Boost-teknologi i midtersålen. Overdelen af Energy Boost rummer adidas’ Techfit-teknologi i form af et slidstærkt og elastisk materiale (polyuretan), der giver optimal komfort og støtter fodens bevægelser. Det ånd- og strækbare mesh-materiale sikrer et godt fit, og overdelens powerbands giver støtte og har en stabiliserende effekt mens du løber. Energy Boost til både herre og damer er på hylderne og i e-handel fra d. 27. februar 2013. Vejledende udsalgspris er DKK 1.300,- BOOST™- er et skummateriale, der ophæver modsætningen mellem en blød og effektiv stødabsorbering. Skoens energy return kommer fra energikapsler i midtersålen, der effektivt lagrer og frigiver energi med så stor effektivitet, at løberen oplever en forskel fra førsteskridt.

Skoens karakteristiske midtersål består af et stærkt granulat-materiale (TPU), der bogstavelig talt er blæst op og forvandlet til tusindvis af små energikapsler. Det revolutionerende materiale er resultatet af en innovativ proces ledet af en verdens førende virksomheder inden for kemisk industri, BASF, adidas’ partner. Under tests ved store temperaturskift fra +40 til -20 graders celsius, bevarer BOOSTTM-materialet i høj udstrækning dets egenskaber og opfører sig mere stabilt sammenlignet med et standard EVA-skummateriale. De centrale egenskaber i BOOST™-materialet har ligeledes en længere levetid sammenlignet med en EVA-midtersål. Energy Boost indeholder også de øvrige adidas-teknologier: Sålkonstruktionen i midtfoden holder foden på plads; et udvidet TORSION®-system fra hæl til tå minimerer rulninger og skaber mere stabilitet, adiwear-ydersålen mindsker slid på de centrale steder og forlænger skoens levetid; og en ydre hælkappe maksimerer skoens fit omkring hælen og bidrager til bedre komfort. Energy Boost er kompatibel med miCoach.
Dette er blot to bud fra ADIDAS på hvordan den optimale sko til forårets løbeture kan se ud, men der er rigtig mange andre bud på hvad der kan købes for den lidt mere rutinerede løber.

Skoene har fashion appeal og er super smart og tjekkede, men er ikke typisk kategoriseret under den mere "professionel" løbesko, men hvem siger at man skal løbe rundt i prof udstyr når man kan se godt ud.

Hvad syntes du om de nye sko?
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Relaterede artikler
Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen