Skæg kan også være skægt

”Movember” er slut, og det står nu atter på barbering. Læs om Barberen i Århus og bliv inspireret til et nyt skæglook.29. marts, 2014 - kl. 00:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen


”Movember” er slut, og barberskraberen er igen fundet frem på badeværelseshylden rundt om i verden. For nogle har denne været længe under vejs. For andre har Movember været et glædeligt gensyn til at kunne nyde tilværelsen samt de ekstra minutter om morgen, man har sparet ved at undgå barberingen. Som vi må sande er Movember slut og der skal gå endnu et år før at dette koncept igen sniger sig ind i bevidstheden hos Jer mænd.

Jeg vil komme med alternative måder til at blive barberet på, hvorved denne sure pligt bliver flyttet til noget nydelsesværdigt og hyggeligt i samvær med vennerne. Derudover vil jeg give jer inspiration til eventuelle gaveideer der kunne komme på ønskesedlen.
Først og fremmest er barbering for mange en sur pligt. For nogle er det en måde at give et udtryk på, at man kan udarbejde sin egen form ved hjælp af en skægtrimmer. En skægtrimmer bruges til at trimme skægget i den ønskede længde. Fordelen er at man slipper for at få det ekstra ”glatte look”, som for nogle bliver for pænt. Nogle bestemte frisurer er også bedst tjent med et lidt mere råt look, i form af et mere busket og trimmet skæg. Nogle vil nok sige, at man går for meget op i sit udseende, hvis man spekulerer over skæget facon og længde. Man skal bare tænke på, at skæget hænger meget sammen med, hvilken frisure man som person bærer, og det har derfor en hel del at sige.

I modebilledet har der bredt sig, for nogle et mere ”vild mands præget look”, hvor skæget er noget man helst ikke kan få for lidt af. Flere store modehuse har hyret modeller med netop dette form for skæg look, da det også en god kontrast til det velkendte ”glatte look”, som de fleste synes er det letteste at praktisere, da man får det hele væk på én gang. ”Vild mand skæg looket”, som jeg har valgt at kalde det, ser for nogle menneske mere pjusket og usoigneret ud, end det umiddelbart er. Skægget har stadig en form og er klippet til, så det giver det rigtige udtryk. Det kan også være en god kontrast til et pænt look i form af en habit jakke og skjorte. Looket vil automatisk nedtone det ellers så pæne look, og gøre det mere vildt og personligt i sin stil.

Er man som mand blevet træt af at skulle barbere sig hver evig eneste morgen, er der i flere af de større byer, muglighed for at aflægge et besøg ved ”Barberen”. Bl.a. ligger der en barber i Århus med navnet: Barberen. Stedet i Århus ligger vægt på den gode stemning, og som de skriver på deres hjemmeside: http://www.barberen.com/: Tag dine venner med, slæng dig i lædersofaen over en kaffe med cognac, en fadøl og en god cigar, mens du venter. Og så ligger der selvfølgelig rigtige mandeblade til gennemsyn”. Skal man være helt sikkert på at komme et sted hvor der er plads til mandehørm er det lige stedet, for som de skriver: ” Der kommer ikke mange piger for at blive glatbarberet eller klippet her”. Tjek stedet ud, og aflæg et besøg hos Barberen i Århus. Der er rig mulighed for at afholde herreaften eller firmafester hos Barberen.
Foretrækker du at ”gør-det-selv” er det måske tiden til at få opgraderet sit grej eller måske vende tilbage til de gamle klassikere. Hjemmesiden: http://shop.gentlemens-bazaar.dk/ har et væld af forskellig klassisk barbergrej. De har alt fra skægpleje til barbering til kropspleje og herre artikler. Der er mulighed for at købe forskellige gaveæsker, hvilket er relevant som julegaveønske. Gaveæskerne ligger fra 270 kr. og op til 1200 kr. så man må sige at der er et bredt spektre af muligheder for at finde lige dét der passer ind i julegavebudgettet.

Har du gjort dig nogen overvejelser om, hvilket skæglook der vil passe bedst til din frisure eller stil? Det kan være en god idé at prøve dig frem. Det er nogle gange de små detaljer der skal til, for at ændre sin stil fra ét look til et andet. Få inspiration på de ovenstående hjemmesider eller spørg din frisør til råds, næste gang du aflægger et besøg i salonen. Mange frisører ved godt vigtigheden af at fuldende et look, og kan måske komme med ideer som du måske slet ikke selv havde tænkt på.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen