Sådan får du råd til drømmekøbet

20. oktober, 2018 - kl. 00:00
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Vi har det alle sammen - drømmekøbet. Det køb vi går og drømmer om en dag at kunne foretage os, når økonomien tillader det, fx til en lækker designer taske. Vi kan gå rundt med tanken om dette drømmekøb i lang tid, måske fordi ens økonomi aldrig kommer til at tillade det - heldigvis findes der mange måder hvorpå man kan få økonomisk råderum til endelig at indfri sit drømmekøb. Læs med i artiklen her og få inspiration til, hvordan du kan få skrabet de ekstra penge sammen til at købe det, du lige står og drømmer om. 

 

Sælg ud på loppemarked 

Du tjener ikke bare penge, men får også ryddet ud i tøjskabet, og får derved skaffer mere luft i både hjemmet og økonomien. Interessen for brugte ting og tøj er stadig stigende, og det har aldrig været mere populært at gå på jagt efter genbrugsskatte som nu. 

På loppemarkeder er der typisk et gebyr ved at booke en stand, men der er god mulighed for at tjene penge hurtigt, da køberen ofte vil være tilbøjelig til at lave impulskøb, og det er nemmere at komme af med mindre ting, der ikke er dyre. Du kan også vælge at sætte dine ting til salg på en onlineplatform som fx Trendsales.dk. Her kan du med fordel sætte dyrere mærkevarer til salg, da folk ofte vil søge på bestemte varetyper, altså som fx designertøj. 

 

Lån penge online 

Hvis pengene ikke lige er til at skrabe sammen, kan en mulighed være at låne penge. Det kan for mange virke som en overskuelig proces, og er noget der er forbundet med store skjulte omkostninger og en hurtigt voksende gæld. 

Hvis du går med tankerne om at tage et lån for at få råd til drømmekøbet, er det vigtigt at man ved, at lån aldrig er gratis og at der ved at låne penge online ofte er ’skjulte’ omkostninger. Det er også derfor der i dag findes services som viser hvad det reelt koster at låne penge hos de forskellige lånefirmaer, inklusiv alle de ’skjulte’ omkostninger, samt hvem af firmaerne der har det billigste lån til ens behov. Vælger du at låne penge til at finansiere drømmekøbet, så husk altid have din sunde fornuft med dig. 

 

Spar på udgifterne 

Mange af os bruger alt for mange penge hver måned på uforudsete udgifter, fordi vi for sjældent tager et kig på vores forbrugsmønstre, men i stedet hænger fast i de samme vaner.

Drop fx de næste fire gange, du overvejer at spise ude, og lav i stedet mad derhjemme med veninden eller kæresten. Det kan du måske spare 100-200 kr. på, og så er bonussen ved at lave mad hjemme ofte, at der er rester tilbage til dagen efter.

De næste syv gange du skal i byen, så prøv at undgå at køb de to sidste drinks eller øl – her er der i hvert fald også penge at hente! Når du så skal hjem fra byen, så skip taxaen og tag offentlig hjem, gå eller hop op på cyklen.
Du kan også spare på udgifterne i hverdagen ved at undgå at købe frokost i kantinen eller på den lokale salatbar, men i stedet lave maden hjemmefra. Der er masser af inspiration at hente på nettet til en lækker madpakke til frokost

 

 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen