Obi-wan Kenobi står model for luksus ynglingsbrand

Belstaff har som kampagne frontmand den verdenskendte skotte, Ewan McGregor.3. december, 2012 - kl. 00:00
Forfatter: Alicia Regina Sørensen Fava


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

En troværdig ambassadør kommer til Belstaff
At Ewan, udtalt you-an, er ambassadør for luksusbrandet Belstaff er ingen overraskelse, da som filmstjernen udtalte i et interview til magasinet GQ, har han gået i Belstaff i mange år, også til sine offentlige apparitioner. Derudover er han en ivrig motorcyklist, og elsker nostalgien i motorcykler af ældre dato. Samarbejdet hændte dog på en lidt atypisk måde, da det var selveste filmstjernen som kontaktede Belstaffs direktør, Harry Slatkin, ved at sende ham en email med titlen ’Born to Ride’, hvori han gjorde opmærksom på sit ønske om at blive deres ansigt ud ad til. Her er der tale om det perfekte match, hvorfor den 41-årige skuespiller allerede i 2008 stod model for Belstaff i adskillige af firmaets kampagner, hvor han poserede på sin motorcykel bl.a. iført mærkets ikoniske læderjakker. Ikke nok med det, har McGregor også udvist sin beundring for og tilknytning til brandet ved at være med til at designe en af mærkets jakker.
Bag om Belstaff
Belstaff har sine rødder i det engelske distrikt Stoke-on-Trent og strækker sig tilbage til 1924, da Harry Grosberg satte sig for at producere vandtætte jakker. En tid efter besluttede Grosberg at forgrene sig ud i at producere al slags udendørsgear, såsom handsker, støvler og beskyttelsesbriller ved hjælp af diverse materialer, i særdeleshed voksbehandlet bomuld, for senere at finde frem til det centrale råstof i deres varesortiment, læderet.
Ikonstatus
Mange af piloterne i Anden Verdenskrig havde som uniform læderjakken, ofte af mærket Belstaff, for ikke at nævne beskyttelsesbriller, flyverhjelme etc. som Belstaff også fremstillede. Dette skulle vise sig at blive den bedste reklame man nogensinde kunne forestille sig, da disse unge, stærke og heroiske fightere udviklede brandets cool faktor.
Efter krigen promoverede cool cats som fx James Dean pilot-læderjakken yderligere, som kulminerede med at blive et symbol på oprør. I skuespillerens ånd lancerede Belstaff en limited edition James Dean jakke. Endnu en skuespiller og et ikon som iførte sig Belstaff var Steve McQueen. Derudover Che Guevara som bar en Belstaff jakke på sin tur på motorcykel tværs Sydamerika. Selv i dag, selvom vores helte er lavet af et andet stof, iklæder de sig stadig Belstaff items, da dets ikonstatus er intakt. Det er kendisser som George Clooney og Kate Moss, der stolt kan prale af at have Belstaff grej i deres overdådige garderober, også motorcyklister som Sete Gibernau ifører sig mærket.

Brandet lander i Hollywood
Med den såkaldte tekstilkrise i 90’erne var ejeren, Harry Grosberg, nødt til at lukke sine to fabrikker i England. I dag er brandet ejet af den norditalienske Malenotti familie, som heldigvis har respekteret til fulde brandets herkomst, stil og arv. Udover at flytte fra England til Italien, er logoet også kommet til Hollywood, da det ses i mange af de største Hollywood film, fx tasken som byttes rundt i ’Oceans Twelve’ er en Belstaff, og i Martin Scorsceses 'The Aviator' optræder en Belstaff klædt Leonardo Di Caprio.
Belstaff - dyrt men godt.
Massimo Dutti - billigt og stadig godt

At Belstaff anvender lækkert kvalitetslæder til deres tidløse jakker er ikke til diskussion, men godt at der er noget tilsvarende til billigere penge, som fx det spanske brand Massimo Dutti. Brandet producerer tidløst kvalitetstøj og tilbehør, som holder i flere sæsoner. Bl.a. har mærket flere items meget lignende Belstaffs.
Se her videoen af Belstaffs efterår/vinter 2012-2013 kollektion, samt flere kampagnebilleder og andet Aviator grej fra Massimo Dutti i galleriet.

Og glem ikke at hjælpe os med at afgøre - ER AVIATOR STILEN FED?
Ewan McGregor in Legends of Belstaff 2012/13
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Alicia Regina Sørensen Fava Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen