Modeugen skærper fokus på bæredygtighed



10. august, 2014 - kl. 00:00
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Copenhagen Fashion Week har intensiveret sit fokus på bæredygtighed og lancerer blandt andet en række sjove, spændende og grønne festivalbegivenheder, som borgerne kan deltage i.


Når modeugen starter på søndag, er det med et større fokus på bæredygtighed end nogensinde. Det kommer man både til at kunne opleve som professionel til branchebegivenheden Copenhagen Fashion Week, men også som almindelig borger, der deltager i den åbne Copenhagen Fashion Festival Direktør i Copenhagen Fashion Week, Eva Kruse, forklarer det øgede bæredygtighedsfokus: ”For et år siden udråbte Financial Times Copenhagen Fashion Week til at være verdens mest bæredygtige modeuge. Det er da en position, som vi gerne vil indtage, da vi i forvejen arbejder intenst med bæredygtighed og samfundsansvar hos Danish Fashion Institute. Derfor har vi til denne modeuge også valgt at dedikere ressourcer til flere bæredygtige aktiviteter.”

Således skydes modeugen i gang tirsdag den 5. august med åbningsshow fra Barbara I Gongini, som netop mestrer at lave smukt kvalitetstøj i bæredygtige materialer og ud fra etiske principper.


Åbne arrangementer om bæredygtig mode

Med Copenhagen Fashion Festival kan den almindelige dansker se frem til en række åbne arrangementer centreret omkring bæredygtig mode. Alle borgere er for eksempel inviteret til modeudstillingen New Nordic Fashion i Nikolaj Kunsthal. Udstillingen samler bidrag fra knap 20 af Nordens mest fremtrædende mærker så som Designers Remix, Filippa K og Marimekko, der i anvendelsen af bæredygtige materialer – bl.a. mælk, tang og genbrugte flasker – har kreeret smukt design uden at gå på kompromis med miljøet. Udstillingen løber fra den 4.-10. august.

Torsdag den 7. august slog Christiansborg dørene op og inviterer indenfor til debat. Med udgangspunkt i spørgsmålet ”Er forbrugerne er ligeglade med hvordan deres tøj produceres?” debatterer repræsentanter fra modebranchen, politikere samt branchens CSR-vagthund Danwatch forbrugernes, politikernes og branchens ansvar omkring produktionsforhold.


Den grønne shoppingrute Green Walk kortlægger en række butikker i København, der forhandler bæredygtige livsstilsprodukter for at gøre det nemmere for forbrugerne at finde frem til de bæredygtige, men stadig moderigtige alternativer. Fredag den 8. august kl. 13.00 sætter miljøminister Kirsten Brosbøl sine egne grønne fodspor på ruten, når hun sammen med direktør Eva Kruse besøger udvalgte butikker. (Pressen er velkommen til at følge med på ruten. Kontakt kommunikationschef Cecilie Thorsmark.)


Som kulmination på modefestivalen omdannes Rådhuspladsen lørdag den 9. august til et kæmpe tøjbyttemarked, Global Fashion Exchange, hvor alle er inviteret til at komme og bytte sig til en ny garderobe. Adgangsbilletten til det gratis tøjmarked er eget medbragte (brugte) tøj. Arrangementet har til formål at gøre op med køb-og-smid-væk mentaliteten og sætte fokus på bæredygtige forbrugsmønstre.

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen