Lommeur anno 2011

Fra statussymbol til særpræget og personlig vintage accessories.13. maj, 2011 - kl. 08:30
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Fornuftens årti er ikke bare vores årti, men årtiet hvor forrige århunderes epokegørende design og tilbagevendende klassikere dominerer modebilledet. Forrige århundreres design kombineres med vor tids design og modens mange universer mødes. Moden er farvet af Nostalgi, vintage og tidløse items.      


Endnu en forhistorisk klassiker har fundet vejen tilbage til modebilledet. Fortidens statussymbol nummer et, lommeuret.


Fra statussymbol gennem flere århunderer til særpræget vintage accessories 2011.


 


Lommeurets historie.


Det første lommeur så dagens lys allerede i starten af 1500 tallet, dog kom storhedstiden først i 1800 tallet. Traditionen tro, blev lommeruret båret i en af lommerne foran på den traditionelle vest, så kun selve (ur)kæden var synlig for det blotte øje. Et personligt item, som signalerede status og elegance og som var forebeholdt det bedre borgerskab.


I 1900 tallet blev lommeuret så småt afløst af armbåndsuret og statussymbolet (som det jo var)blev erstattes af nutidens statussymbol (indenfor ure) Rolex. Heldigvis har tiderne ændret sig og modebilledet er blevet mere bredt og individuelt. Og måske derfor har det gamle statussymbol fundet vejen tilbage til vor tids modebillede.


Lommeuret anno 2011.


 


Lommeur fra mærket Konrad, set på; http://www.trendlovers.dk/konrad-lommeur-p-3100.html

Fra statussymbol til særpræget og personlig vintage accessories.


Selve lommeuret har bevaret det nostalgiske og det originale design anno 1500 tallet. Guld-eller sølvkæden er skiftet ud og den traditionelle måde at bære dette item på er forlængst blevet (mode)historie.


Lommeuret anno 2011 er blevet en del af vor tids modebillede og er ikke længere et item forebeholdt det (såkaldte) bedre borgerskab eller et statussymbol, men et nostalgisk og særpræget vintage item, som bæres med en mere moderigtig, personlig og afslappet følelse end før. Et del af (mode)historien, en del af vintage kategorien og en del af det personlige udtryk. 


Gå efter de mest vintageagtige eksemplarer og kombiner dem med en rå lædersnor og skab dit helt unikke og personlige udtryk. Eller gå på jagt efter 2011 udgaven på diverse webshops som; trendlovers.dk, Miinto.dk eller Smartguy.dk.


 


 


Følger du fortidens ideologi omkring dette item? Eller er lommeurets tid som statussymbol fortid?


 


Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen