Lign et tøseidol: James Dean

Retroseksualitet er det nye hit! Læs mere om retro-idolet James Dean.18. november, 2010 - kl. 13:20
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Rygterne svirrer om, at metroseksualiteten er ved at lide en langsom, men i manges øjne velfortjent død. Den nye store trend bliver eftersigende retroseksualitet. Den retroseksuelle mand er kendetegnet ved, at både stil og værdier minder om noget fra et sted mellem 50’erne og 70’erne; hårene på brystet gror frit lige som skægstubbene – og det maskuline ego bliver plejet ved at gøre oldschool gentleman-ting, som at holde døren for damerne og betale for restaurantbesøgene, lige meget hvor meget de protesterer og skriger op om ligestilling.

Derfor sætter vi i denne uges udgave af ”Lign et tøseidol”-føljetonen fokus på et retroseksuelt forbillede; James Dean.

James Dean er som tøseidol i en lidt anden klasse end Dylan McKay fra Beverly Hills og Ryan Atwood fra The OC, som vi har skrevet om i de sidste afsnit af føljetonen. Mens de fleste nok kan blive enige om, at 90210 og The OC ikke ligefrem er højkultur, er filmen Rebel Without a Cause, der har James Dean i hovedrollen, faktisk udvalgt som et bevaringsværdigt kulturelt, historisk og æstetisk mesterværk. Et eksemplar af filmen bliver derfor opbevaret i en lufttæt boks i det amerikanske nationalarkiv.

Derfor må man nok gå ud fra, at det er en lidt anden kaliber af tøser, der bliver imponerede, hvis du kaster dig ud i at være retroseksuel som James Dean og strø om dig med viden om ham og hans liv.
En lynintroduktion til James Dean

James Dean var skuespiller tilbage i 50’erne, og til trods for, at han kun nåede at indspille tre film inden han forlod denne verden, er han blevet genstand for voldsom idoldyrkelse sidenhen – for han var virkelig en fantastisks skuespiller. Det ses blandt andet i den tidligere nævnte film Rebel Without a Cause, der anses som en af de første film, der ikke portrætterer det amerikanske samfund som ét stort lykkeligt glansbillede, men tager fat på de dystre sider af at vokse op i et arbejderkvarter med forældre, der ikke ligefrem er beundringsværdige forbilleder. Det lyder måske ikke særlig innovativt idag, men det skete altså samtidig med, at dansk film var på

Rebel Without a Cause var dog som sagt kun 1 af de 3 film James Dean nåede at have hovedrollen i. De to andre var Giganten og Øst for Paradis, som Århus’ berømte kunst-biograf af samme navn er opkaldt efter.
Biografen Øst for Paradis er for resten et anbefalelsesværdigt sted at komme, hvis du lige er i humør til eksempelvis en tysk/mongolsk film, der bruger kamelers indbyrdes forhold til at tegne et meget symbolsk portræt af menneskeheden. (Og jo, den film findes faktisk!) Med andre ord; nu ved du, at du bør løbe skrigende bort, hvis en århusiansk pige en dag inviterer dig med på en bio-date i ”en hyggelig lille biograf, der viser sådan nogle lidt alternative film”!

Men tilbage til James Dean. Grunden til, at han ikke nåede at indspille mere end 3 film var, at han døde under ganske tragiske omstændigheder.

James Dean var MEGET bilglad, og i en alder af 24 år, havde han lige brugt en stak af de penge han havde tjent på filmene til at købe en Porsche 550 Spyder. En dag i efteråret 1955 var han på vej ud til en racerbane i Salinas, Californien, hvor han skulle køre et løb i Porschen. Efter en lang tur, nåede James til et T-kryds. Her udbrød han til sin ven, der også var med i bilen ”Ham der kommer fra sidevejen derovre – han må sgu have set os. Han stopper sikkert!”.

Det blev James Deans sidste ord, for den modkørende havde IKKE set ham, og få sekunder efter tog en frontalkollision livet af retro-idolet James Dean, der især sidenhen er blevet husket for det meget rammende citat:

”Lev stærkt, dø ung og efterlad et smukt lig!”

Lign James Dean

Hvis du vil ligne James Dean skal du, ud over at være velsignet med et udseende, der får Johnny Depp og Brad Pitt til at ligne smågrimme teenagedrenge, være velsignet med et hår med naturlige bølger. Er du så heldig, at du er det, så pris dig lykkelig og udnyt det! Fremhæv bølgerne mest muligt inden du kommer voks i, med eksempelvis en Curl Defining Cream, der kan bruges til at få dit hår til at se både tykt og pjusket ud samtidig med, at det fremhæver de naturlige bølger. Der ud over behøver du ikke være bange for at bruge en kam til at få styr på håret i siderne. Hvis du har naturlige bølger, kan du nemt undgå at dit hår kommer til at se slikket ud, selv om du reder det tilbage i siderne.

Sidst, men ikke mindst bør du naturligvis gro dig nogle halv-lange bakkenbarter, anlægge dig skægstubbe og i det hele gå efter en stil, der får dig til at ligne en, der er vandret direkte ud fra et amerikansk arbejderkvarter i 50’erne.

Men hvad siger du?

Er det overhovedet federe at prøve at ligne James Dean end David Beckham? Betaler du regningen, når du er ude og spise med en pige? Er man kun en rigtig mand, hvis man er kølig i enhver situation, eller er det ok for mænd at græde? Ser du retroseksualiteten som et skridt i den rigtige eller den forkerte retning?
i samarbejde med:
Vores mål er at sætte fokus på hår, hårpleje og andet lækkert til toppen af hovedet - vi har derfor valgt at indgå et partnerskab med nogen, der ved hvad de snakker om. Dette er blevet til et partnerskab med Billigvoks.dk. Samarbejdet munder ud i en flok interessante artikler om hår og hårpleje, som vi håber I læsere kan drage nytte af. Produkterne som omtales i artiklen sælges ikke nødvendigvis kun hos Billigvoks.dk.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen