Les Deux's Gode Gerning

Jeg har taget en snak med Andreas Von Der Heide, co-founder hos Les Deux, om et storstilet projekt i Afrika.25. april, 2013 - kl. 00:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Hvad går jeres projekt ud på?
Vi er inden for de sidste to år kommet utrolig langt og vi har efterhånden en rigtig god måde at komme ud til folk med noget de kan relatere til og det er fedt. Vi har knokler dag ud og dag ind, men hvis vi sammenligner os med børn i Afrika, så har vi haft det meget nemmere. Vi lever i et meget trygt samfund, hvorfor vi vil give noget tilbage til folk der har det svært og har oplevet meget modgang.
 
I samarbejde med en forening der hedder "Eventure" og nogle andre virksomheder er vi gået i gang med at bygge en skole i Afrika. Skolen står færdig den 1. januar 2014, hvor de første 50 elever er klar på skolen. Elever skal bo på skolen og modtage undervisning hver dag. Dog bliver der taget forbehold for at eleverne udgør en reel arbejdskraft, hvorfor de har fri i høsten, så de kan komme hjem og hjælpe tll. Les Deux støtter helt præcist med at give en t-shirt hver gang vi sælger et item. Derudover står vi for skoleuniformer og "school-kits" til de unge studerende. Dvs. at vi giver dem alt fra medicin og blyanter til en mobiltelefon og andet udstyr som de behøver for at klare skolen. Man kan læse meget mere om projektet via www.eventure.dk eller via www.lesdeux.dk.

Hvorfor har I valgt at støtte netop dette projekt?
Ganske enkelt fordi vi skal kunne stå inde for de ting som vi laver og de projekter vi støtter. Der er alt for mange organisationer som bruger pengene på ligegyldige ting. Den ene af drengene bag Les Deux kendte til det her projekt og kunne stå 100% inde for at pengene kom de rigtige steder hen og blev brugt korrekt. Vi har et socialt ansvar, men vi har også et ansvar over for vores kunder, som er en lige så stor del af projektet som Les Deux er.

Hvor mange mennesker drejer det sig om?
Dette kommer meget an på, hvordan du anskuer projektet. Hvis du ser på det helt nøgternt så har vi to hold om året af 50 elever pr. hold dvs. vi giver 100 unge Zambianere en uddannelse. Det folk ikke ser, er at vi faktisk hjælper uendelig mange mennesker gennem det her projekt. Vi skaber jobs: Håndværkere skal bygge skolen, lærere skal undervise, buschauffører skal transportere de unge frem og tilbage osv osv osv. Det er en synergieffekt som vi giver. De unge får uddannelse og vi skal med tiden give dem muligheden for at skabe deres egen virksomhed, blive tilknyttet skolen eller blive ansat i det rejsebureau som vi håber at kunne hjælpe med at starte. Så lad os bare sige der ligger 3 landsbyer rundt omkring denne skole, som alle med tiden vil nyde godt af t-shirts, uddannede unge og arbejdspladser - you do the math.

Hvad får jeres kunder ud af projektet?
Du ved at det produkt du står med i hånden hjælper en til at få en uddannelse og skabe muligheder for at brødføde sin familie og skabe en fremtid for andre unge mennesker. Du er en del af noget større. Part of something bigger than yourself!
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Relaterede artikler
Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen