Hvad er forskellen på bukser med stretch og uden stretch?

21. januar, 2020 - kl. 10:00
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Er du i tvivl om, hvad forskellen er på bukser med og uden stretch? Vi giver dig vores den bedste forklaring her. Den kommer blandt ind på materialet i bukserne samt, hvor tæt bukser sidder på kroppen. Vær opmærksom på at finde et par bukser, som passer til din krop, så du finder de helt rigtige bukser. Finder du den rigtige størrelse i bukser har du et godt udgangspunkt for de næste par år.


De sidste mange år har der været forskellige svar på, hvordan et par jeans med stretch skal se ud. De sidste par år er der kommet stretch i meget af tøjet. Det er hovedsageligt på grund af komforten, som stretch-materialet giver dig. 

Det helt store spørgsmål er derfor: Hvad er stretch-materialet overhovedet, og hvor meget skal du have i dine bukser, for at de strækker sig? Det er nogle af spørgsmålene, som vi vil besvare for dig her. Det giver samtidig en god indgangsvinkel til at vise, hvad forskellen på bukser med stretch og bukser uden stretch er. Der er desuden mange forskellige typer af jeans til herrer med stræk, som du kan vælge imellem. Det viser vi dig alt sammen i denne korte guide.

Hvad kendetegner bukser med stretch?

Der er mange forskellige former for stretch, men nogle af de mest karakteristiske træk har vi skitseret her:

  • At have elastan i stoffet
  • At være skåret tættere til kroppen
  • At have god bevægelighed
  • At vise konturerne på din ben

 

Det er vigtigt at pointere at et par stretch bukser ikke behøver at besidde alle disse kvaliteter, men blot nogle af dem. Som sagt er der kommet mange forskellige typer af stretch tøj og bukser på markedet. Derfor er nogle mere fokuseret på bevægelighed fremfor at være skåret tættere til kroppen. 


Her er en liste med forskellige typer af bukser og shorts med stretch:

  • Jeans med stretch
  • Chinos med stretch
  • Habitbukser med stretch
  • Shorts med stretch

 

I begyndelsen af deres levetid i 1980’erne var bukser med stræk faktisk mere et spørgsmål om at komme op med en ny og revolutionerende brug af moderne materialer som Spandex og Lycra. Lige nu er der derimod rigtig mange forskellige typer af tøj med stretch.

 

Forskellen på bukserne er materialet: Elastan

Den helt store forskel på bukser med stræk og uden; er materialet elastan. Den helt store forskel på, om du skal vælge bukser med eller uden stræk, er således også udelukkende en personlig præference. 
Spørgsmålet kommer jo an på, hvor meget stretch og dermed hvor meget elastan du skal have i dine bukser. Enhver mængde elastan i jeansstoffet vil give det en vis “stretchness”, og give dine jeans kropsnær form end almindelige skårede jeans. Almindelige “cut” jeans og bukser har ikke den samme bevægelighed i stoffet - til gengæld er de lidt mere brede og giver dig en anderledes type af bevægelighed

Normalt, vil stretch-jeans fra de førende denim mærker have fra omkring én til tre procent elastan, stretch materiale, mens nogle mærker tilbyder op mod 4%. 4% lyder ikke af meget, men det er rigtig meget. Vi foreslår at købe bukser med 1-2% elastan, da det også giver en længere levetid på bukserne. For meget elastan gør også, at bukserne bliver for slappe med tiden.

Find din størrelse og find dermed også de perfekte bukser med stretch eller uden 

Til disse typer af bukser, findes der utrolig mange forskellige størrelser, fordi der er lige så mange forskellige størrelser af mennesker. Det kan således være svært at vælge mellem de bukser og shorts, som sidder perfekt. Du kan se, hvordan du finder de perfekte bukser med stretch her. Vi foreslår altid, at du finder din helt egen stil. Det betyder også, at det har noget med din helt særegne person at gøre. Det kan både være, hvordan de sidder på din krop, hvad de er lavet af, eller om de passer til nogle af dine andre stykker tøj.

Hvis du har lyst til at prøve forskellige bukser med stretch og samtidig få gode råd med på vejen, kan du besøge din nærmeste Tøjeksperten butik for god service og ekspertviden.

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen