Herretasken – er tiden inde?

Det kan være svært at bevare sit cool image, når man skal have mere med end, hvad der kan være i en lomme.25. april, 2014 - kl. 00:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Komikken var til at tage og føle på i det klassiske afsnit af Friends, hvor Rachel overtaler Joey til at købe en ”man's bag”, og selv om Joey insisterer på, at der er tale om en ”European Carrier”, og at det er sådan, moden er i Europa, så blev heller ikke vi europæere nogensinde helt overbevist.

Afsnittet løb imidlertid over skærmen i 1999, og spørgsmålet er om tiden efterhånden er kommet til, at der ikke vil blive set fuldstændig skævt til en mand med en form for taske.
Der handler selvfølgelig ikke om en håndtaske a la Helle Thorning Smith, men mere en lidt større, maskulin form for taske.

Mænd har til alle tider været udstyret med rygsække, sportstasker og forskellige former for poser, men det har aldrig rigtigt været muligt at opretholde et moderigtigt image, mens man(d) bar rundt på, hvad man nu havde brug for at bære rundt på i en form for transportabel beholder.

Godt nok har computertasken vundet indpas, men dels er den aldrig blevet fremstillet i en fashionabel udgave, og dels skriger den bare nørd og/eller ”stjæl mig” til alle inden for miles omkreds.

Hvis vi skal have mere end en tynd tegnebog med os, må vi må derfor tilbage til Joeys man's bag, hvis vi vil bevare vores tjekkede look.

En man's bag koster kassen

Joeys store problem – ud over, at det var i 1999 – var imidlertid, at langt de fleste, hvis ikke alle anså hans man's bag for at være en taske til kvinder, og at de derfor så ham som lidt af en freak uden nogen form for modesans.

En herretaske anno 2013 bliver derfor nødt til at være så lækker og maskulin, at ingen kan være i tvivl om, at den er valgt bevidst ud fra en modemæssig betragtning som den bedste mulighed til at fragte, hvad vi nu har brug for, fra A til B.

Lige præcis de krav er ikke lige sådan at opfylde, og der er ingen tvivl om, at den store pengepung må frem, hvis du – selv i 2013 – vil kunne bære en man's bag uden, at andre ser skævt til dig på gaden.

Et godt bud kunne dog være Louis Vuittons Porte-Documents-Voyage, men så snakker vi altså også 25.000 kr. eller mere.

For en ægte mode-aficionado er kopiprodukter naturligvis ikke en mulighed, men så kan man jo altid vinde én...
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Relaterede artikler
Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen