Herresko anno 2011!

Et forår med noget så simpelt som klassiske og velkendte herresko.17. marts, 2011 - kl. 11:35
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Det første par sko, som så dagens lys, var højst sandsynligvis ikke andet end et simpelt stykke skin, som vores primitive forfædre snørede stramt om fødderne for at beskytte sig mod det umenneskelige terræn. Siden udvikledes denne funktionelle genstand sig så til en rigtig beklædningsgenstand (som vi nogenlunde kender i dag), for i midten af det 1300århundrede at udvikle sig til en gennemført ekstravagant genstand, som designmæssigt passede med den tids fine eller adelige herres klædedragt. Skoens formål var altså ikke længere kun af funktionel karakter, men nærmere et spørgsmål om forfængelighed, et spørgsmål om herrens forfængelighed.

Tiderne er for længst skiftet, men skoen er stadig et symbol på forfængelighed, personlighed og ikke mindst en vigtig del af vores påklædning. Og forårets modeller, er et levende billede på påstanden. De tilbagevendende tendenser, som militær/ørken inspireret støvle og de fine Charlie Chaplin inspireret herresko, er stadig en del af forårets modebillede (i hvert fald så længe vejret tillader det) og andre mere årstidsvenlige alternativer tager til.

Connery.dk giver dig inspiration til de årstidsvenlige alternativer.
Billede taget i Dr. Adams i Odense.
Grove herresko.

Den grove militær/ørken inspireret støvle, har som bekendt kun begrænset levetid i forårssæsonen, men til gengæld findes støvlen i en mere skoagtig udgave, som sikkert gør det muligt at bære dem lidt længere. Denne udgave er fra mærket Royal RepubliQ og er med den lange karakteristiske snude, en smule Charlie Chaplin inspireret og på kanten af det outrere eller i hvert fald i en kategori for sig selv.
Billede taget i Kanalje i Odense.
Sneakers.De nærmest traditionelle og klassiske sneakers, kondisko eller sport inspireret sko (kært barn mange navne) er som altid et uundgåeligt forårsitem. Om det er den streetwear agtige udgave eller den mere sporty udgave fra New balance, har ikke den store betydning og alligevel er de velkendte udgaver fra New balance bare mere alsidige i deres design og knap så Nik og Jay eller drengerøvsagtige, som de streetwear agtige sneakers.
Billede taget i Kanalje i Odense.
Sejlerskoene.

Sejlerskoene har de sidste år været svaret på det ”nye” forårs item, indenfor sko moden. Den oprindelige version er dog ikke forsvundet helt fra modebilledet, men udviklingen og opdateringen af det velkendte item, har bare givet det velkendte design en form for ”lillebror” eller et mere råt, alsidig og sneakers inspireret udtryk.
Forfængeligheden og dermed den metro og retro seksuelle mand, har altså eksisteret siden midten af 1300tallet og er ikke bare vor tids fortolkning af den moderigtige og (sagt med pæne ord) meget forfængelige mand -  men en art, som har eksisteret i århundreder og stadig lever i bedste velgående.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen