Hattemoden 2011

Fra status og gentlemans symbol til moderigtigt og personligt item.2. juni, 2011 - kl. 14:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Hatte har igennem flere århundreder været blandt en af de fortrukne items i accessories kategorien og hatte som bowleren, top hatten og andre udgaver tilhørende den finere kategori, er endda blevet set som en form for status-eller gentlemans symbol. Igen et gentlemans item, som før vores tid blev båret af det bedre borgerskab, med få undtagelser som Charlie Chaplin, skorstensfejeren og andre stumfilms figurer.

Efter flere årtier med status som historisk gentlemans item eller ekstravagant beklædningsitem, har vor tids særprægede modeikoner som blandt andet Charlie Chaplin, umiddelbart banet vejen for de ekstravagante hattes comeback i modebilledet og siden er flere nye udgaver kommet til. Få udgaver falder dog udenfor den legendariske kategori, men ikke desto mindre er de en del af vor tids modebillede.

Connery.dk lader sig inspirere og forføre.

Top hatten.
Victoriansk Top hat fra http://www.hatsandcaps.co.uk/. Findes i flere farver og udgaver på webshoppen.
Et ekstravagant item fra slutningen af 1700tallet, som nu er forbeholdt skorstensfejeren, (trylle)kunstneren og de stilarter, som ikke kun balancere på kanten af det outrere, men som uden tvivl dyrker det outreret univers til mindste detalje.  En top hat anno 2011, hvor de stilrene og traditionelle linjer er holdt, men tilføjet en anelse farve og fjer.

Bowler hatten.
Engelsk Bowler hat fra http://www.hatsandcaps.co.uk/. Fås i flere forskellige farver, i den helt traditionelle udgave og den stilrene med de farverige fjer.
Et velkendt og klassisk gentleman item med britiske rødder, som flere århundreder efter sin storhedstid omkring midten af 1800tallet – starten af 1900tallet, stadig signalerer en form for gentleman, dog kombineret med vor tids afslappede og moderigtige Charlie Chaplin inspiration.

The Pork Pie Hat.
The Pork Pie Hat, også fra webshoppen www.hatsandcaps.co.uk
The pork pie hat, med dens særprægede og meget britiske udtryk og navn. Hatten stammer fra 1800tallets London, hvor designet oprindeligt refererede til en kvinde hat. Siden er The Pork Pie hat blevet et unisex item, som mere forbindes med elegance, det enkle, det personlige og det tildeles outrere eller særprægede. 

Et ægte britisk item, med (jazz)musiker-inspireret rødder og stadig en del af gentleman kategorien, den moderigtige gentleman anno 2011.

Britisk, skandinavisk og dansk i en moderigtig kombination.

Britiske gentlemans item anno 2011, fundet på den britiske webshop http://www.hatsandcaps.co.uk/, hvor sortiment listens ikke bare prydes af disse gentlemans items i både traditionel og vor tids udgave, men af utallige velkendte eksemplarer, lige fra Panama hatten, den mere kantet pork pie hat, den casual baseball cap, trope hjelmen og alt derimellem. En blanding af moderigtigt, outreret og forskellige statussymboler. Et sandt paradis for enhver hatte elsker!

Trilby Hat anno 2011.
En Trilby hat, karakteriseres som en blød filthat, med smal skygge og dyb krone.  Et britisk gentlemans item, som umiddelbart skulle være opkaldt efter en novelle fra 1894. Et symbol på både elegance og klasse, men som oftere sættes i forbindelse med jazz og soulmusikken.

To eksemplarer fra mærket Brixton, fundet på webshoppen www.stoy-munkholm.dk. Det traditionelle og velkendte design og de stilrene linjer er bevaret og Brixtons varemærke er synligt, dog har modellen en anderledes og foxhunt-inspireret detalje i form af en håndfuld fjer.

Stilrent, britisk og elegant.

En Trilby version, der ikke længere forbeholdt musik/teaterbranchen, men er blevet en del af modebilledet anno 2011. På kanten af det outrere, det casual og det personlige.

Stråhatten.
Stråhat fra mærket Brixton og fundet på den danske webshop www.Stoy-munkholm.dk
Stråhatten er (i modsætning til de ovenstående) en eksotisk inspireret hat med rødder fra forskellige steder i den vestlige og østlige del af verdenen. Denne udgave er fra mærket Brixton og er blandt de fortrukne forår/sommer items. Et casual forår/sommer item, som ikke lige forlader modebilledet foreløbig.

En kombination af britisk, eksotisk, Casual og stilrent design.
De fine hatte udgaver er ikke længere et status/gentlemans symbol i vor tids modebillede, de er blevet vor tids særprægede og personlige gentlemans-inspireret items på kanten af det outreret. Det traditionelle design og de rene linjer er stadig repræsenteret, men vor tids modebilledet er blevet den dominerende faktor.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen