Guide til et sundt, stærkt og smukt hårFoto: Unsplash

31. august, 2021 - kl. 10:00
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Har du problemer med at gro et sundt, langt og stærkt hår? Bare rolig, du er langt fra den eneste. Håret er noget af det man først lægger mærke til ved folk, og det er på mange måder en af de bedste accessories vi har. Men rigtig mange bøvler med at have fint hår, der let bliver skadet, særligt hvis det bliver farvet eller afbleget. Det kan være svært at finde tiden i hverdagen til at pleje og passe håret, og derfor ender mange med bare at smide det op i knold eller en hestehale, men hvis du drømmer om at have lækkert, sundt og smukt hår, kan du i denne artikel læse om nogle simple tips, der kan hjælpe dig rigtigt godt på vej. 


1. Brug kun de varme tools, der er absolut nødvendige 

Noget af det der skader håret allermest er ting som krøllejern, glattejern, krappejern, hårtørre osv. Disse værktøjer brænder ofte håret lidt af ad gangen og det får let håret til at knække. Dog skal det siges, at hvis du er en af dem, der står tidligt op om morgenen, går i bad og skal på arbejde umiddelbart efter måske endda i koldt vintervejr, er det selvfølgelig et must at have en hårtørre. Hvis det endelig er nødvendigt med en hårtørrer, bør du finde den absolut bedste der findes, så du kan få et godt resultat, samtidig med at du skåner håret. Her kan du finde hårtørrer bedst i test

2. Husk at det er genetisk bestemt 

Desværre er det bare ikke alle der er født med en smukt og tykt hår. Det betyder dog ikke, at du ikke kan få det bedste ud af dit specifikke hår. Hvis du bare husker at passe og pleje dit hår helt i dybden, skal dit hår nok shine i sig selv. Tænk over hvilken hårtype du har og omfavn dine naturlige krøller, hvis du har dem eller sæt pris på dit smukke glatte hår. 

3. Saksen er din bedste ven

Ja du læste rigtigt. Hvis du vil have et sundt og langt hår, er det virkelig vigtigt, at du klipper spidserne jævnligt. Det er en god ide at gå til frisøren hver 2-3 måned mindst, da dine spidser ellers vil begynde at blive slidte og knække af. Håret bliver desværre ikke langt hen over natten, det kræver tålmodighed og pleje. 

4. Find det hårpleje der passer til dit hår 

Afhængigt af din hårtype, vil du skulle bruge forskellig slag hårpleje. Krøller kræver for eksempel speciel shampoo og forskellige andre produkter, for at få de smukkeste krøller frem uden at håret bliver kruset. Har du svært ved at gro håret langt, kan det være at du skal overveje kosttilskud, som kan hjælpe dit hår lidt på vejen indvendigt. 

 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen