Gode råd til at vælge de helt rigtige tights

24. juni, 2021 - kl. 14:00
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

De fleste kan nikke genkendende til følelsen af, at en træning bare bliver lidt bedre, når man får lækkert nyt træningstøj eller udstyr. Det er som om, at motivationen lige får et ekstra skub, og man kan nærmest ikke vente med at komme afsted til dagens træning. Det gælder uanset om man får nye sko, sports BH, top, T-shirt eller tights. Udover at træningstøj skal være funktionelt og svedtransporterende, så må det også gerne være af god kvalitet og se pænt ud. Heldigvis findes der i dag masser af lækkert kvalitetstræningstøj for enhver smag. 

En definition på tights 

Især når det gælder tights, er det vigtigt at man finder nogle, der er komfortable. Det sidste man har lyst til, når man står i træningscenteret eller er ude at løbe en tur, er at bekymre sig om ukomfortable tights, der sidder dårligt, falder ned, strammer eller gør det svært at bevæge sig. Det er vigtigt, at de tillader bevægelse, og at man samtidig kan føle sig godt tilpas i dem. En definition på dem er netop, at det er tætsiddende, svedabsorberende og elastiske leggings, som ikke giver friktionssår eller lignende, når man anvender dem til træning. Det er altså ikke bare at par almindelige leggings, og der er stor forskel på, hvad de skal anvendes til. Hvis de skal bruges til udendørs løb året rundt, skal de opfylde nogle andre kriterier, end hvis de hovedsageligt skal bruges i et indendørs træningscenter til styrketræning.  

Det kan altid betale sig at investere i god kvalitet 

Der findes et stort udvalg, et væld af farver og materialer, og mange forskellige mærker. Også prisklassen kan variere meget. Man kan med fordel overveje, om det ikke kan betale sig at investere lidt ekstra i et par kvalitetstights, som kan holde til lidt af hvert. Også fordi man allerede ved, at de vil blive vasket en del, når man til dagligt sveder i dem. Det kommer naturligvis an på, om man træner ofte og hvilken slags sport, man dyrker. Man kan få tights, der squatsikre, og dermed ikke er gennemsigtige, når man squatter. Desuden kan man få nogle, der er opstrammende, og dermed sidder ekstra stramt. Man kan endda få dem med kompressionseffekt, så de presser ind på væv og muskler, hvilket forbedrer blodcirkulationen. Det vil gøre, at benene føles lettere efter træning, og det fremskynder restitutionen. Mange elitesportsudøvere bruger denne type tights. 

 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen