Går du og drømmer om at designe dit eget tøj? Læs med her

30. november, 2019 - kl. 08:00
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Hvis du går med en iværksætter i maven og brænder for alt hvad der har med tøj og mode at gøre, kan du få nogle gode tips her, til at komme nogle skridt nærmere din drøm. Hvis du har en god idé, er det ikke umuligt at få den på benene. Det kræver naturligvis, at der er nogle forskellige ting, der kommer på plads før, at din idé kan få luft under vingerne. Så læs med her og få gode råd til hvordan du kommer videre med dine idéer. 


Idéen, brandet og historien

Det første skridt for at skabe et produkt er altid at få en god idé. Det kan være, at man har en idé til at skabe en ny form for bukser, eller måske man har den næste trend lige i spidsen af fingrene. Det hele starter med en idé i hvert fald. Derefter er det vigtigt at udtænke et brand og en god historie dertil. Hvem er du? Hvad er dit formål? Hvem er din målgruppe? Hvad vil du opnå? Hvis du kan svare på disse spørgsmål, kan du også hurtigere tilrettelægge dit brand og din historie. Gode narrativer skaber nemlig forbindelser og hvis dit brand er tilrettelagt godt nok, vil det virke genkendeligt for modtagerne. Derfor er det vigtigt fra starten af, at gøre det meget klart hvem man er, hvad ens historie er og hvad ens formål er. 

Gode rammer til idéudvikling

Derefter er det vigtigt at man som iværksætter, har gode og ordentlige rammer at arbejde videre i. Dit produkt og dit brand er aldrig færdigt, for hvis man når ind på markedet og får succes, skal man hele tiden genopfinde sig selv, for ikke at blive irrelevante og kedelige. Men i opstartsfasen er det endnu mere vigtigt at man kan udvikle på sit koncept og sin virksomhed i gode omgivelser. Derfor er det vigtigt, at man har et godt kontor eller lignende, med et godt inventar. Undervurdér ikke vigtigheden af et godt skrivebord der kan hæves og sænkes, en god og ergonomisk kontorstol, en velfungerende og hurtig computer og så videre. Disse ting er afgørende for både din produktivitet og dit fysiske og psykiske velvære.  

Materialer og design

Som tøjdesigner er det vigtigt at ens materialer er brugbare og ens design er relevante for forbrugerne. Derfor er det vigtigt at skabe sit eget udtryk, fordi der findes rigtig meget forskelligt tøj derude. Så i starten alt efter hvilken målgruppe og hvilket udtryk du går med, behøver materialerne ikke nødvendigvis at være eksklusive og meget dyre. Man kan sagtens finde gode materialer hos forskellige lagersalg og outlets. Det vigtigste er at udføre et godt stykke håndværk, sådan så det er designet man falder for i starten, når investorerne skal indfanges. Derudover er det vigtigt at gøre klart, hvem der er skaberen af tøjet. Dette bruges der navnemærker til. Vi har alle set i nakken af vores T-shirts, at der sidder et mærke med informationer på. Dette er vigtigt at få med, da det er nødvendigt både at kunne genkende skaberen, men også at kunne læse sig til materialerne, størrelsen, vaskeanvisninger og så videre.  

Få rådgivning af professionelle

Man kan eventuelt starte med at søge inspiration, gode tips og råd om job og karriere på forskellige sider rundt omkring. Dette giver måske et indblik i andre virksomheder og andre iværksætteres processer. Tal gerne med dit netværk og forhør dig rundt omkring efter gode råd og hør deres erfaringer. Måske der er nogle, der kan lære dig af deres fejl eller udfordringer. Derudover er det også vigtigt at tale med professionelle indenfor faget. Ræk ud til iværksættere, revisorer og advokater. På den måde kan du samle al den information du skal bruge, til at kunne gå videre med dit projekt. Dette sikrer dig også, fordi du sørger for at vide så meget som muligt, indenfor de forskellige områder du kommer til at berøre som ny iværksætter. 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen