Find det rigtige bælte til mænd

1. september, 2020 - kl. 00:00
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Skal du finde et nyt bælte? Eller skal du matche dit bælte med et jakkesæt? I denne korte artikel viser vi dig, hvordan du finder et bælte, der passer til dig. Find ud af mere herunder.


Vælg bælte med omhu

Det kan være svært at vælge det rigtige bælte, skal du gå efter kvalitet, prisen eller det overordnede look? Derudover skal du beslutte dig for, hvor stort et budget du har, og dermed hvor mange penge du gerne vil afsætte til et nyt bælte. 

Der findes mange billigere læderbælter, som du nemt bliver fristet til at købe. De ser pæne ud, lige når du har købt dem, men de kan hurtigt slå sprækker og se slidte ud - ja nærmest blive ødelagte uden nogen brugsmæssig grund. 

Test bæltet før brug

Der er nogle gode fifs til at teste, om bæltet har den rette kvalitet:

  • Lav et mærke i læderet med din negl - hvis du kan det, betyder det, at læderet er blødt og stadig friskt.
  • Er læderet blødt, vil det undgå at sprække med tiden, fordi det er fleksibelt
  • Tjek syningerne - et bælte i god kvalitet vil have mange små, præcise syninger, og ikke store, upræcise.

Find den rigtige bæltestørrelse


Det er altid en god idé at have mindst to bælter i din garderobe. Samtidig skal det også være to forskellige størrelser - gerne et bredt og et smalt bælte.

Det smalle bælte skal du bruge til dit jakkesæt, da jakkesættets bukser normalvis vil have en smallere bæltestrop. Bæltet skal gerne være enkelt og klassisk, såsom et sort eller brunt bælte. 

Det brune bælte passer godt til et gråt jakkesæt, mens det sorte bælte passer godt til det mørke blå og sorte jakkesæt. Desuden er det godt at matche dit bælte med dine sko, når du tage jakkesæt på. Det vil medføre en god og tilpas symmetri mellem dine accessories og samtidig “grounde dig”, så du virker afslappet.

Skal din påklædning være mindre formel, er farvevalget mindre vigtigt. Det gælder om at matche det tøj, du synes om, med det bælte, du skal have på.

Størrelsesguide til bælter

Herunder har vi en kort størrelsesguide til dit bælte. Størrelsen af dit bælte afhænger selvfølgelig meget af din livvidde. 

 

Livvidde (centimeter)

Livvidde (tommer)

Størrelse

80 cm

op til W30

S

85 cm

op til W32

M

90 cm

op til W34

L

95 cm

op til W36

L

100 cm

op til W38

XL

Køber du dit bælte i udlandet, er der en ekstra god grund til at tjekke størrelsen ud. Her vil de typisk bruge størrelsen i tommer. Så husk omregningen i sådanne tilfælde. 

Lav ekstra huller i bæltet

Skulle det ske, at du taber dig undervejs, og dit yndlingsbælte ikke passer dig mere? Så kan du med fordel lave nye huller i bæltet. Det kommer selvfølgelig an på, hvilken type og kvalitet bæltet har. Dertil kan du få en skrædder til det eller bruge et værktøj til selv at lave huller i bæltet. Det er op til dig, hvordan du vil gøre det. 


Yderligere inspiration til at finde bælte til mænd 

Savner du inspiration til at finde forskellige typer af bælter? Eller inspiration til andre accessoires såsom slips? Kom ned i en af Tøjekspertens butikker og find masse eksempler på bælter i mange forskellige pasformer og farver. 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen