Er du blevet skilt og skal flytte med kort varsel – få gode råd her

20. december, 2019 - kl. 10:00
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Flytning ved skilsmisse er en træls, men nødvendig handling at foretage sig. Du er måske forvirret, fortvivlet og vred, hvilket ofte kan føre til hurtige beslutninger. Det kan medføre at alle de administrative informationer enten går lige ud af den andet øre eller det kun delvist bliver gjort. 

Husk at tage dit barn med i beslutningen  

Bliv boende i nærområdet efter skilsmissen. Hvis man ser det fra børnenes synspunkt, er der ingen tvivl om, at det er vigtigt for dem, at forældrene kommer til at bo tæt på hinanden efter en skilsmisse. For så kan de bevare deres hverdag med uddannelse eller institution og deres kammerater, så alt ikke skal være nyt, og det har stor betydning for børnenes udvikling, almindelige trivsel og hvordan de får et godt børneliv. Ellers skal forældrene være enige om en ny skole der flyttes til, hvor begge rykker tæt på. Læs eventuelt om ibc.dk, som både tilbyder 10. klasse og en lang række gymnasiale uddannelser. 

Hvis børnene skal tilbringe meget tid i en bus, eller altid spørge mor eller far, om de kan blive kørt, hvis de skal hen til en kammerat at lege, er det rigtig hårdt for børnene, og de kan komme til at føle sig isolerer i den ene bolig. Derfor kan boligens beliggenhed også få en betydning for, hvilken deleordning I ender med. Hvis I bor nærheden af hinanden, kan børnene let smutte forbi det andet hjem, hvis de lige har glemt noget. 


Det skal ikke komme an på økonomien

Der kan pludselig opstå en del omkostninger, når man kommer i den situation, at man skal flytte. Det skal ofte gå hurtigt med at finde et nyt sted at bo, når først en skilsmisse er en realitet. Op mod halvdelen flytter også igen allerede inden for det første år. Det er ikke altid, man har haft muligheden for at spare op, for beslutningen kan forekomme pludseligt. 

Det er heldigvis blevet langt nemmere at låne penge, uden det helt store besvær. Man kan både nemt og hurtigt låne de penge, man ikke lige har på kontoen, i sådan en situation. Lendme.dk er en af de hjemmesider, som gør det muligt at modtage flere tilbud, ved blot en ansøgning. Det er med sikkerhed nødvendigt at optage et lån, når du pludselig står i den situation, at du skal have en ny bolig. 

Giv det tid, det er svært for alle parter 

Der er ingen tvivl om, at der er svært for dit barn at stå i denne situation. De skal vænne sig til en ny bolig, at forældrene ikke længere bor sammen, hvilket skaber en masse spørgsmål, som kan være svære at sætte ord på. Det bliver faktisk kun svære med alderen, for jo ældre, jo større sandsynlighed er der for, at de kan huske dengang forældrene ikke var uvenner. 

Der er mange tips, til at gøre processen mere behagelig for børnene. Det er først og fremmest vigtigt at inkludere barnet/børnene så meget som muligt og ikke holde noget skjult. Børn ved og observerer mere end man umiddelbart tror. Introducer barnet for begivenheden nogle uger forinden og fortæl hvorfor i skal flytte. I mange tilfælde kan barnet godt mærke, at det ikke fungerer imellem forældrene og bare håber på uvenskabet slutter. Tag barnet med på boligjagt og tag dem efterfølgende med ud og kigge på det valgte hus nogle gange, inden den endelige flytning. Lad dit barn pakke sine egne ting, for det er ikke det hele der kun skal være et sted. Giv det tid, det er svært for alle parter. 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen