Drop slipset - knap i stedet helt op

Mikrotendens: knap den øverste knap i din skjorte og opnå et formelt men ungdommeligt look



6. maj, 2013 - kl. 00:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Der er langt fra det afslappede look med åben skjorte til det strammere look med slipset bundet. Men hvis du knapper den øverste knap i din skjorte får du et lidt strammere look, men stadig med et ungdommeligt touch. Rent visuelt udstråler det simpelhed, formalitet og renhed, da der ikke er nogen forstyrrelser i form af bar hud, behåring eller et slips i en anden farve. Looket dyrkes mest af den yngre generation, måske mest fordi at det til den lidt ældre generation kan komme til at udstråle et lidt for nørdet look.

Tendensen kendes især fra mange rockbands og er også at finde i ungdomskulturer i undergrundsmiljøer. Det forbindes ofte med Londons East End kvarterer, men er i dag langt mere udbredt. Bands som The Who, Pet Shop Boys, The Cure og Blur har dyrket looket, men i Danmark har musikere som Marie Key, Xander og Love Shop også taget tendensen til sig.

Den tilknappede skjorte udstråler en formel stil, men som dog alligevel er rebelsk fordi den vidner om et bevidst fravalg af slipset som ellers er det man forbinder med formel fremtoning. Det er samtidig tydeligt at en mand der bærer dette look har tænkt over sit tøjvalg fordi man ikke umiddelbart forlader sit hjem om morgenen ved tilfældigvis at have knappet skjorten helt op.

Selvom tendensen i årtier har eksisteret, er den meget populær lige for tiden, også på den danske modescene. Designere som Soulland, LIbertine-Libertine og Wood Wood dyrker især looket.
Herunder ses et billede fra Soullands kollektion ss13 af hvordan lokket kan se ud. Som vist kan den tilknappede skjorte fx kombineres med en cool sweat.

I forbindelse med at London Underground fylder 150 år i år, er der udgivet en bog der blandt andet handler om denne tendens. Bogen hedder "Buttoned-Up" og udgives af forlaget Penguin.


Hvad synes du om tendensen?
Soulland ss13
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Relaterede artikler
Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen