Dior Homme vs Chanel No.5

Alle snakker om disse to parfume reklamer. Ved du hvorfor?5. oktober, 2013 - kl. 00:00
Forfatter: Alicia Regina Sørensen Fava


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Dior Homme  

Den nye Dior Mand

Verden har ventet i spænding på lanceringen af Dior Homme's nye kampagne med Robert Pattinson i hovedrollen. Og flere måneder gik da også med rygter, lækkede billeder osv. Interessen for Dior husets nye 'Homme' (mand på fransk) har været enorm, for Hr. Pattinson er i øjeblikket en af Hollywoods mest lovende unge skuespillere.Robert Pattinson lever livet til Led Zeppelin soundtrack

Reklamefilmen i sort og hvid portrætterer en selvsikker og charmerende Robert Pattinson i en række forskellige scener. Han er den dybsindige og solitære fyr, der stirrer ud i horisonten, mens han sidder solo på et tag ved en folketom strand. Den spontane og legesyge fyr, der crasher en elegant fest og kører ved strandbredden i en Cabriolet. Den forførende fyr, der selvsikkert tager fat om den smukke kvinde og kysser hende heftigt i den kørende elevator. Kedelig er den 27-årige hjerteknuser bestemt ikke, der i øvrigt også ses fuldt påklædt i et badekar. 

Reklamen er instrueret af Romain Gavras og udover den britiske filmstjerne, spiller den franske model, Camille Rowe, Pattionson's  tro følger i de legesyge scenarier, mens det er soundtracket som både bestemmer kortfilmens stemning og tempo - Led Zeppelin 1969 hittet "Whole Lotta Love.”
Dior Homme reklamen med Robert Pattinson:
Den officielle reklamefilm er god, men instruktørens uncensored version er endnu bedre og slet ikke et øje tørt. Bedøm selv:
Den officielle reklamefilm er god, men instruktørens uncensored version er endnu bedre og slet ikke et øje tørt, synes jeg. Bedøm selv. Her er instruktørens un-cut udgave:
Den officielle reklamefilm er god, men instruktørens uncensored version er endnu bedre og slet ikke et øje tørt, synes jeg. Bedøm selv. Her er instruktørens un-cut udgave:
Hør også, hvad Robert Pattinson har at sige om reklamefilmen og om samarbejdet med modehuset Christian Dior og filmens instruktør, Romain Gavras:
Pattinson blev første gang i juni offentliggjort som det nye ansigt for Dior Homme duften. Og rygtet vil vide at han har indkasseret den nette sum af $ 12 mio. for Dior kampagnen. Den populære vampyr fra Twilight sagaen er hermed blevet medlem af en meget fornem klub, Dior familien. Og slutter sig så til andre kendte ansigter, bl.a. Mila Kunis, Natalie Portman, Charlize Theron, Jennifer Lawrence og Jude Law, der i øvrigt var manden i Dior Homme reklamen tilbage i 2012.
Chanel No.5

Da Brad Pitt chokerede verden – igen!

Brad Pitt har det med at overraske omverdenen, når man mindst venter det. Første gang var da trekantsdramaet brød løs, du husker det nok: Brad Pitt havde været Americas sweetheart, Jennifer Aniston utro med Angelina Jolie. Og nu overrumpler Pitt os atter igen - denne gang med en på flere måder historisk reklame vi sent glemmer. 

Brad Pitt er historie

Chanel husets mest populære duft forvandles til et ikon i parfumens verden, da Marilyn Monroe i et interview fra 1952 fortæller at hun blot sover iklædt fem dråber Chanel No. 5 og intet andet. Myten omkring No. 5 er skabt, ganske gratis, af tidens mest eksplosive og begærede blondine. Endnu en historisk hændelse tager sted, denne gang 60 år efter, da Fight Club skuespilleren, Brad Pitt bliver valgt som frontmand i 2012 Chanel No.5 reklamen og taler rygtet samt, så yder Pitt, ulige Monroe, ikke tjenesten gratis, men koster modehuset eftersigende $ 7 mio. Hollywood stjernen bliver hermed den første mandlige talsperson nogensinde for Chanels bedst solgte duft. Tidligere har bl.a. Audrey Tautou, Nicole Kidman og Vanessa Paradis stået for opgaven. 

Den uundgåelige rejse

"It's not a journey. Every journey ends, but we go on. The world turns and we turn with it. Plans disappear, dreams take over, but wherever I go, there you are: my luck; my fate; my fortune. Chanel No.5, inevitable”. Således og med en mumlende, dyb og hæs stemme fortæller Brad Pitt om den ultimative duft til kvinder, samtidig med at han kigger forvirret rundt og utilstedeværelsen er ekstrem. I Channel No. 5 reklamen: ’There you are’, virker Brad Pitt mere som en forvirret digter til en deprimerende open mic night, end en af Hollywoods bedst betalte skuespillere og en reklame for tidernes mest prestigiøse parfume.

Gør det inevitable - se reklamefilmen og bedøm selv:
Den demoraliserende mediestorm

Medieomtalen var stor selv flere måneder op til kampagnens offentliggørelse. Den var ventet med stor entusiasme. Og så chokerede Brad Pitt verden med sin gådefulde stemme og sløje skuespil. Chanel No. 5 kampagnen fald til jorden og diverse medier verden over gik i krig med at kritisere den, ligesom parodier af reklamer ligger i hobevis på youtube. Her er nogle af dem: 

CNN kritiserer reklamen og viser en parodi af Chanel No. 5 reklamen:
Reklame parodien fra The Daily Buzz:
There you are(n't)

Efter blot to dage af en skadevoldende mediestorm, som kunne blæse ethvert modeimperium og Hollywood stjerne lagt ud i galaksen og ned i et sort hul, offentliggjorde modehuset endnu en reklame for parfumen. Titlen er ikke længere There you are, måske fordi denne gang er der en langt mindre dosis Brad Pitt i den, men derimod Whereever you are. 
Reklame No. 2 af Chanel No. 5 - Whereever I go:
Del videoen med dine venner
Hvilken af de to reklamer foretrækker du og hvorfor? 

Er det fair at Brad Pitt får kritik for sin præstation i Chanel No. 5 reklamen? 
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Alicia Regina Sørensen Fava Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen