Debat om modellernes fysiognomi!

”Lille Lis” tør øjnene, smid marsbaren a h… til og kom op af sofaen!11. april, 2011 - kl. 09:09
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Foto fra Hogm.dk
Modeverdenen er konstant udsat for uvidende menneskers alt for skarpe og negative holdning, hvad enten det gælder miljøbevidsthed, velgørenhedsengagement eller det genopstået emne omkring de unge modellers fysiognomi (slanke krop).

Jeg har fulgt aktivt med i denne debat, som selvfølgelig både har et forsvar og et angreb. Jeg har hørt mange pointer, påstande, kommentarer og argumenter fra begge fløje, men kun få af disse formår at skille sig ud fra mængden, have en god pointe og ende med at være et godt (mod)argument mod angrebsholdet.

Uffe Buchard har med sin klumme i ELLE magasin kommenteret debatten og har uden tvivl leveret den bedste kommentar og de mest gennemførte argumenter i denne sag.
Kort om Uffe Buchard.
Uffe Buchard har været en stor del af dansk mode i adskillelige år. Han er indbegrebet af dansk mode og har sat betydningsfulde spor i både den danske og internationale modeverden. Med job erfaring som frisør, makeup-artist, modeskribent og senest medindehaver og kreativ direktør for bureauet Style Counsel og dermed modemagasinet DANSK, er han blandt dansk mode’s mest indflydelsesrige og respekterede personer.
Laveste Fællesnævner!

Fra sofaen grynter lille fede Lis – mellem bidder af sin kingsize Mars-bar – at modeller er for tynde! Hun vil ikke finde sig i det. Politikerne følger trop, for det gør de altid, når lille Lis jamrer. – Citat Uffe Buchard.

 

Der skal indføres regulativer – et firkantet målings- og vejningssystem, så modellerne på podiet ligner lille Lis lidt mere. For hun skulle i hvert fald nødigt få en psykisk lidelse af at se på al den slanke vidunderlighed. – Citat Uffe Buchard.

Så bliver den Københavnske modeuge endelig for alle og enhver. Demokratiseret helt derned, hvor magien fordufter. Så kan København blive en rigtigt lavstammet bonderøvsmodeuge, som ingen af de internationale medier eller indkøbere gider komme til. – Citat Uffe Buchard.

Den danske modeverden har opbygget et unikt empirum i særklasse, som vi ikke bare skal kaste væk så ”lille Lis” og andre individer af den kaliber, ”føler sig bedre tilpas”, når de ser modellerne på catwalken. Den dansk modeverdenen er ikke en del af den laveste fællesnævner og skal heller ikke blive det!
Set i perspektiv.

” Lille Lis” brøler op om at modeverden og modellerne sender de forkerte signaler om sundhedsidealet ”Men lille Lis, har intet problem med at Amin Jensen stadig optræder på nationalt tv i bedste sendetid, selv om han ikke just fremmer er fornuftigt sundhedsideal”. – Citat Uffe Buchard.

Hvad er det for en dobbeltmoralsk holdning at have til tingene? Størstedelen af danmarks befolkning (inkl. tv-kanalerne), har så travlt med at udstille befolkningens overvægtige og råbe højt om hvor synd det er for dem. De skal ikke måles og vejes, før de træder frem på åben skærm eller i anden form for spotligth, som de slanke skal. Det er dybt latterligt og meningsløst.

Og her bør Uffe Buchards ord slå lige igennem; ” Hetzen må stoppe nu!”
Jeg støtter op om Uffe Buchards gode argumenter og ser dem som den skimbarlige sandhed.

Jeg gider ikke høre lille Lis flæbe fra sofaen (fordi der er ting i verden som ikke passer hende), jeg syntes ikke modellerne skal ligne lille almindelige Lis og jeg syntes slet ikke om, at den Københavnske modeuge skal blive for alle og enhver, og dermed sætte kursen mod laveste fællesnævner!

Så måske ”lille Lis” bare skulle tørre øjnene, smide marsbaren a h… til, komme op at sofaen og skabe det ydre hun ønsker sig. Så ville hendes verden nok se lysere ud.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen