At hatte eller ikke at hatte

Hovedbeklædning er blevet en uomtvistelig faktor i dagens modebillede, men skal du gå med hat for enhver pris?11. april, 2014 - kl. 00:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Engang gik enhver mand med respekt for sig selv med (blød) hat. Siden forsvandt hatten totalt fra bybilledet, men i løbet af de seneste godt ti år har den fået sneget sig tilbage, og i dag er alle stilbevidste mænd nødt til at tage stilling til, om hatten skal være en del af looket eller ej.

Uanset om du er til cap, sixpence eller baret, så kan en hat betyde utroligt meget for din stil og dit generelle udtryk.

Den er oven i købet funktionel, da den dels beskytter mod solskoldning af issen, dels varmer om ørerne og dels holder både regn og sol ude af øjnene.

Vigtigst af alt er dog, at den også redder en dårlig hårdag, eller skjuler, hvis du af dit hjertes godhed har ladet din kæreste få lov til at afprøve sine – manglende – frisørfærdigheder på dine elskede lokker.

Som med så mange andre beklædningsgenstande ligger der en stor signalværdi i, hvilken hat du vælger at sætte på hovedet. Tilmed kan lige netop hatten være af afgørende betydning for om et look lykkes, eller det bare bliver for almindeligt og kedeligt.
Tænk bare på, hvordan en klassisk sixpence kan udgøre forskellen på en vellykket hipster og en kikset wannabe.

På samme måde kan hatten stramme op på en stil eller bløde den op, og forvandle et ellers jævnt udtryk til noget helt unikt. F.eks. et jakkesæt tilsat en street cap eller lignende.


Det er ok at droppe hatten

Hattens mange positive egenskaber til trods, så er og bliver den en accessory. Dvs. selv om hatten giver den rette person en lækker finish, så er det ikke for alle at gå med hat.

Selv om det smerter at måtte indrømme på en plads som denne, så er den funktion, du er i gang med  at udføre, vigtigere end, hvordan du ser ud, når du gør det – og mange mænd er simpelthen blevet så vant til at gå uden hat, at de bliver alt for selvbevidste (forstået på den måde, at de hele tiden tænker over, hvordan hatten sidder, og hvad andre tænker om den), når de pludselig får en på.

For nogle kan hatten ligefrem komme til at føles som en virkelig dårlig hårdag. Dvs. at man næsten ikke kan koncentrere sig om noget, fordi man hele tiden tænker på sit umulige hoved.

Det kan selvfølgelig være helt lige meget, hvis du er i byen, og det bare handler om at se godt ud. Er du derimod på arbejde eller i gang med noget andet vigtigt, kan hatten hurtigt blive en hæmsko, hvis du ikke er fortrolig med den.

Et aktuelt eksempel er ved pokerbordet. For professionelle pokerspillere er en eller anden form for hovedbeklædning nærmest blevet en del af ”uniformen”, og mange amatører stiller derfor op til turneringer med en mere eller mindre cool hat på hovedet for at signalere, at de har styr på situationen.

For mange af disse ender hatten imidlertid med at gøre mere skade end gavn, fordi de bruger mere tid på at tænke over, hvordan deres hat nu engang sidder, end de gør på at spille deres kort og træffe de rigtige beslutninger.

Summa summarum; en hat er en fantastisk mulighed for at føje stil og særpræg til dit udtryk, men den skal bruges med omtanke.

Lidt på samme måde som smykker, tatoveringer og lignende. Det er ikke for alle, men det ser godt på mange – og først og fremmest skal du selv være fortrolig med, hvordan du kommer til at se ud.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen