Antiage ansigtscreme er ikke kun for kvinderFoto: Pexels

25. november, 2022 - kl. 08:00
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Af en eller anden årsag er det oftest kvinder, som der bliver talt om i forbindelse med antiage ansigtscremer. Hvem siger, at mænd ikke også er interesserede i at undgå så mange rynker som muligt? 

Er der en forskel på hvordan ansigtshuden ældres i blandt mænd og kvinder? Hvad vil det sige, at huden ældes? Vi forsøger at give dig svar på disse spørgsmål - og meget andet i denne artikel.

Hvad sker der, når huden ældes? 

Huden har en helt speciel opbygning og bliver faktisk betragtet som et af kroppens mest fantastiske organer. Huden kan holde til rigtig meget, den kan hele sig selv og beskytte din krop. Dog, med tiden, bliver huden mere sensitiv. Dette er en del af aldringsprocessen!

Fine linjer og rynker er de første tegn på hudens aldringsproces. Dette kan forekomme - selvfølgelig på grund af alder - men også grundet mange andre ting såsom sollys, dårlig livsstil og mange andre ting. Vi kan ganske enkelt ikke komme uden om, at det sker! 

Når vi bliver ældre, producerer vi ikke meget kollagen. Hvis du ikke ved, hvad kollagen er, kan vi fortælle dig, at det er et stof i vores krop. Dette stof er med til at holde vores hud elastisk og spændstig. Når vi producerer mindre kollagen, er det naturligt, at huden vil være mindre elastisk. 

Er der forskel på hudens aldringsproces i blandt mænd og kvinder? 

Faktisk optræder rynker ofte hurtigere i en hud, som har tendens til at være tør. Faktisk har mænd en fordel her, idet deres hud ofte er mere fedtet. Det er selvfølgelig utrolig individuelt, hvor hurtigt man får rynker. 

I bund og grund har både mænd og kvinder en naturlig produktion af kollagen - og produktionen af kollagen i både mænd og kvinder bliver mindre med alderen. Derfor er der altså ikke den store forskel på hudens aldringsproces hos mænd og kvinder - i hvert fald ikke en større forskel, end den forskel der ses i blandt folk, som har forskellige hudtyper. 

Virker det at bruge antiage ansigtscreme? 

Det er individuelt, hvilke anti age ansigtscreme fungerer bedst. Dog er det bevist, at hvis man booster sin kollagen produktion, har det en effekt på udfaldet af rynker. Kollagenen bliver boostet via C-vitamin - og hvis man smører en ansigtscreme på sig, som indeholder store mængder af C-vitamin, virker det selvfølgelig logisk, at cremen kan have en indflydelse. 

Husk dog, at det også altid er vigtigt, hvilke fødevarer du indtager! Fødevarer er også fulde af vitaminer, som hjælper din hud. 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen