A/W kollektionernes herreblazere!

Outrere herreblazere i ægte Charlie Chaplin stil anno 2011!11. februar, 2011 - kl. 22:06
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Fra alle os til alle jer, nøje udvalgte eksempler på A/W kollektionens herreblazere, i så autentisk modemesse stil som det kan blive.

En efterårs/vinterkollektion, hvor både den klassiske sorte herreblazer og de mere outrere og nostalgiske af slagsen, er dominerende. Herreblazeren er traditionen tro et uundgåeligt item og en af de helt store efterår/vinter tendenser denne sæson.

Første eksempler er fra mærket Minimum, som i den grad har overrasket med deres klassiske, outrer og nostalgiske herreblazere.

En lettere outrer men stadig klassisk tweed udgave med patches. Et godt bud på en god og alsidig herreblazer, som signalerer rene linjer, men samtidig opgraderer dit hverdags outfit på en lettere outrer og Charlie Chaplin nostalgisk måde.

Drag inspiration netop fra Charlie Chaplin universet anno 2011 og kombiner den med en jakkesæts vest, knap blazeren skævt, eller lad den stå åben for et lidt ”tilfældigt (elite vagabondagtigt)look”.
En herreblazer i en mørkere grå, igen med patches og i et lidt grovere materiale. Endnu en god og lidt mere autentisk Charlie Chaplin inspireret version. Men netop på grund af det grove materiale bærer denne blazer ikke hele outfittet. Vær modig og kombiner både de klassiske og de mere særprægede detaljer i samme outfit.

Det tredje eksempel er også i grove materialer og med den gennemgående patches tendens, men i mere brunlige nuancer. En mere særpræget og opsigtsvækkende blazer, som leder tankerne hen på en herreblazer i bedste Mr. Bean eller den alternative skolelære stil. To stereotyper som man førhen mente led af stilforvirring, modeblindhed eller bare ikke kombinerede med begrebet mode, men som i dag er blevet til en mærkværdig inspirationskilde. Fuldend ikke dit outfit i bedste Mr. Bean eller skolelære stil, men brug de gode og moderigtige items fra universet og kombiner dem med items fra dette årties mode.
Blandt Minimum udvalg af blazere fandt jeg også denne nostalgiske, mørkeblå fløjlsblazer med lyse læder patches. En herreblazer, som efter min vurdering ligger lige på kanten af det klassiske, men samtidig også på kanten af det outerer. En gammel klassiker som egentlig aldrig forlader modebilledet helt.

Outrere, modige og moderigtige tern.

En ternet herreblazer med bemærkelsesværdige læderpatches. Outrer, særpræget og moderigtig, er mit bedste bud på det nye mærke Vito’s, ideologi bag denne herreblazer. Et item, som både signalerer noget unikt, noget anderledes, noget moderigtigt, noget spektakulært, noget legendarisk, noget stilbevidsthed og for den som bærer den (vel og mærke korrekt) noget yderst personligt og modigt!

Et item som emmer af nostalgi og fører tankerne hen på vor tid mærkværdige ”modeikon”, Benny fra Olsen Banden. Drag god inspiration fra det nostalgiske Olsen Banden univers, og kombiner blazeren med fine herresko og et par farverige sokker i bedste Benny fra Olsen banden stil. Undlad dog de alt for korte og ubeskrivelige forfærdelige bukser, skjorte og slips og brug i stedet denne sæsons chinos (i mørke, neutrale farver) eller jeans.
A/W kollektionens nyeste tendens.Selvom de fleste A/W kollektioner indeholder mere eller mindre velkendte, klassiske, særprægede og moderigtigte herreblazere, så skilder denne model sig ud på en anderledes måde end så mange andre, udelukkende på materialet. Efterår/vinter sæsonens blazere er generelt domineret af patches tendensen, som vi har set i sidste års kollektioner og er dermed ikke længere nogen nyhed i sig selv. Det er denne version til gengæld, med dens i mine øjne lidt mærkværdige (på den positive måde) jersey materiale. Groft sagt, fra alle os til alle jer, A/W sæsonens nyeste tendens jersey blazeren. Et godt alternativ til materialer vi allerede kender.
I bund og grund kan vi se frem til, en A/W kollektionen med klassiske, outrere og nostalgiske herreblazere. I grove materialer, tweed, jersey, tern i basic eller mere særprægede farver, med multifarvede for (som giver en fed detalje med opsmøget ærmer), den college inspireret udgave eller den mest gennemgående tendens med patches på albuerne.

Drag inspiration fra nostalgiske universer, fra vor tids mærkværdige, men moderigtige modeikoner, elite vagabonden Charlie Chaplin anno 2011, Mr. Beans udødeliggjorte brune blazer med patches på albuerne eller Olsen Bandens Bennys ternede udgave (dog i bedre pasform) og Kjelds brune fløjls udgave med runde lommer, store læder knapper og (de næsten usynlige) patches. I det hele taget, gå på opdagelse i nostalgiens univers og leg med din påklædning og gå på jagt efter den helt rigtige A/W blazer, i modeverdenens utallige mærker.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen