A/W kollektionernes cardigans

Fra modeugen, de outrere, de stilrene og dem, som skiller sig lidt ud fra mængden!18. februar, 2011 - kl. 13:50
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Ingen basic garderobe eller A/W sæson uden diverse udgaver af den velkendte (morfar) cardigan. Et uundgåeligt og udødeliggjort item, som for årtier tilbage signalerede alt for meget morfargarderobe og kun blev båret af den ældre generation, men som nu er blevet en del af en moderigtig mands garderobe og en del af definitionen på en rigtig mand!

Groft sagt kan, eller vil du, ikke bære en cardigan i strik/morfar udgaven (udelukkende på grund af myten) , er der altså bare ikke meget mod eller maskulinitet over dig! God stil er defineret ved at turde, at lege med sin påklædning, turde at aflive myter (som denne) og turde, at lade sig inspirere fra forskellige universer, tidsaldre og stilarter.

Jeg giver dig hermed chancen for, at lade dig inspirere af A/W sæsonens (morfar) cardigans, smide alle (mode)fordommene på hylden og aflive myten om, at den såkaldte morfar strik kun er forbeholdt 50+ generationen. Fra alle os til alle jer, flere forskellige bud på de moderigtige A/W cardigans.

Igen har Minimum lavet nogle klassiske, alsidige og lettere særprægede udgaver, som jeg syntes i skal se!

DEN SOM SKILLER SIG LIDT UD FRA MÆNGDEN!

En mørkeblå og stilren klassiker med A/W kollektionens gennemgående patches tendens i lyst læder. Med knapperne holdt i samme lyse farve som læder pacthesne, skaber det en illusion eller ide om stilrenhed, men samtidig også en form for ”skille sig lidt ud fra mængden” design netop på grund af farvenuancerne. En cardigan i den modige del af kategorien.
DEN CASUAL OG GROVE UDGAVE!

Fra en stilren, men lettere outrere udgave, til en cardigan i grovere og mere mørkblåt materiale. Igen med den uundgåelige og gennemgående patches tendens, dog i en mørkebrun læderudgave, som gør samspillet af farver mere dæmpet og dermed cardiganen mere alsidig og casual. En version som både er nok i sig selv, men som også kan kombineres med mere outrere accessories, uden at den bliver ”overset”.

DEN VELKENDTE OG KLASSISKE UDGAVE!

A/W kollektionen byder selvfølge også på de velkendte og klassiske udgaver, som for mange nok er definitionen på morfar cardiganen (hvilket jeg jo bør afvise).

Den klassiske morfar cardigan anno 2011 er den mest stilrene og casual udgave af cardigan, med den afdæmpet grå farve de sorte knapper og matchende, ”men ikke morfaragtige” sorte læder patches, som udelukkende er blevet en del af designet for synets skyld. Ikke fordi der er hul, som på den måde gør lapperne nødvendige for, at den holder længere. Patchesne eller lapperne er ikke i samme farvenuance, hvilket jeg kun kan forestille mig de ville have været i morfars tilfælde(for at gøre dem næsten usynlige).

Altså er denne grå udgave bare den velkendte og klassiske udgave anno 2011.
DEN NYE UDGAVE!

En ny kollektion, skaber illusioner og håb om en ny begyndelse og giver altid os modenørder en ny overraskelse, en tendens og denne gang er selvfølgelig ingen undtagelse.

En af A/W kollektionens nye tendenser er farven bodeaux, i alle afskygninger og selvfølgelig også i cardigan udgaven. Cardigan udgaven kan skabe illusioner om et særpræget og modigt look, men med detaljernes jordnære farver og de mørke patches (som dog ikke vises på billedet), kan denne bodeaux røde udgave sagtens blive mere stilren og casual. Kombiner den med klassiske og stilrene items og hold lidt igen med tilbehøret, da cardiganen sagtens kan være et bærende item, specielt i denne udgave.

Er du derimod mere til drengerøvs eller den mere playfull udgave, så gå efter den collegeagtige udgave.

Det velkendte skjortemærke Kronstadt, har nu (endelig) udvidet deres kollektion med både multimønstret skjorter, shorts, chinos, termojakker og utallige udgaver af strik og cardigans. Er du til cardigans med små anderledes detaljer end patches, så kan du godt glæde dig til Kronstadts collegeagtige udgaver. Specielt den mørkeblå udgave, med den skæve bogstav detalje er virkelig et godt bud på en drengerøvs cardigan, som på ingen måde kan signalere morfar eller det der ligner. Kronstadts cardigan signalerer alsidighed og stilrenhed med et skæv detalje. Alt afhængig af kombinationen kan denne cardigan gå fra klassisk med skæv eller oplivende detalje, til gennemført og outreret outfit.
DEN SOM BALANCERE PÅ KANTEN AF DET OUTRERE!

Igen en cardigan i den modige del af kategorien, fra det nye brand VITO! Et mærke som forstår at skabe alsidigt og klassisk design, som balancerer på kanten af det outrere. Og denne cardigan er et udsøgt eksempel på min påstand.

 

Den klassiske mørkeblå efterårs/vinter farve gør designet alsidigt og de karrygul agtige detaljer får designet til at balancere på kanten af det udsædvanlige og outrere. En cardigan som i den grad afliver myten om morfargarderobe!

Har du begravet eller overvundet dine (mode)fordomme om ”morfarcardigan” myten, eller føler du dig stadig højt hævet over modens mærkværdige univers?
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen