Unisex - del tøj med hinanden

Unisex-moden har udviklet og udbredt sig siden kvinderne i 1930'erne begyndte at gå i bukser. I dag er unisex tøj en stor del af flere brands' markedsføring.7. oktober, 2012 - kl. 16:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Tidligere var der en stærk opdeling mellem tøj til kvinder og tøj til mænd. Men fra 1930’erne og frem, begyndte kvinder, at vise sig i herrebukser, blandt andet med inspiration fra Marlene Dietrichs film. Siden hen har denne tendens udviklet sig og unisex-moden blevet mere udbredt. I dag kender flere fyrer til, at kæresten eller veninden lige låner deres lækre sweatshirts, oversize t-shirts og boyfriend jeans. Dog er det mest kvinder der låner fra mændenes garderobe, men en anden udvikling er interessant indenfor unisex-moden. Der er nemlig flere og flere brands der nu laver dele af deres kollektioner i størrelser der både kan passe kvinder og mænd.

De velkendte tætsiddende svenske jeans fra mærket Cheap Monday, er et eksempel på hvordan en beklædningsdel produceres til både mænd og kvinder. På billedet ses modellen Tight Fit OD fra Cheap Monday.

Et af de dyre mærker, Rick Owens, er også et mærke der dyrker unisex-moden. Den rå men simple stil, med blødt læder og lækker bomuld i modeller der passer begge køn, er med til at gøre tøjet alsidigt og anvendeligt for både mænd og kvinder. På billedet ses en af Rick Owens’ mange rå læderjakker som han er kendt for.

Flere skomærkers modeller benyttes af begge køn. Her kan nævnes de velkendte Converse, men også flere modeller fra Nike laves som unisex-modeller. På billedet ses modellen Nike Flyknit Trainer+ som er en unisex løbesko.
Hvad synes du om unisex-tendensen? Er det cool at vi låner items af hinanden på tværs af kønnene?
 
 
Kilder:
http://www.denstoredanske.dk/ - om buksernes historie.
https://www.google.dk/ - billedesøgning.
http://www.cheapmonday.com/ - læs mere om Cheap Monday.
http://www.rickowens.eu/ - se mere til Rick Owens.
http://store.nike.com/ - køb Nike sko her.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen