Udstråler dit tøj din profession?

1. oktober, 2019 - kl. 11:42
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Denne artikel indeholder reklamefinansierede links.

Der er et ordsprog, der siger ”Dress for the job you want”. Altså at man skal iklæde sig tøj, der stemmer overens med det job, man ønsker. Med andre ord betyder det, at du ikke kan forvente at blive erklæret egnet til en stilling, hvis du ikke ’look the part’.

Drømmer du om at blive øverste chef i din lokale bankfilial, er det måske ikke hættetrøjen og de hullede jeans, der skal være dit førstevalg, når du åbner garderobeskabet. Omvendt ville du måske ikke indgyde meget respekt hos ungerne i ungdomsklubben, hvis du troppede op i jakkesæt og stivet hvid flip, mens du forsøgte at tale deres sprog.

 

Klæd dig på til jobbet, du vil have

Hvis du drømmer om et særligt job, bør du se på, hvad der forventes i stillingen. Prøv at spejle dig de kommende kollegaers påklædning. Her kan du hente meget hjælp om, hvad der er sædvane på den arbejdsplads, du drømmer om at indtræde i.
Måske bør du også overveje at investere i din garderobe. Vælg nogle gode kvalitetstekstiler, der har en lang levetid. Det kan ofte være en besparelse i længden, hvis man køber kvalitet frem for kvantitet. Er budgettet ikke til den helt store udskiftning, kan du eventuelt tage et kviklån, der kan bruges til at supplere din garderobe med, indtil du lander jobbet.

 

Invester i dig selv 

Det handler ikke kun om at investere i sin garderobe. Det handler i høj grad også om at investere i sig selv. Måske er der nogle færdigheder, du ønsker at mestre, som ikke er helt på plads endnu? I så fald kan du med fordel bruge tid og energi på at få disse færdigheder i hus inden jobsamtalen.

 

Mist ikke dig selv i de gode intentioner

Når alle disse gode råd er ridset op, skal du naturligvis ikke miste dig selv i processen. De fleste af os ønsker at føle os unikke. Men det er ikke alle, der har lige meget held med at lade det unikke skinne igennem. Så du skal ikke undertrykke din personlighed, selvom du forsøger at passe ind i virksomhedens profil.

Elsker du farver, men er det dømt blå skjorter og jakkesæt på din arbejdsplads? Så leg med dit personlige udtryk i valget af tilbehør. Tag et edgy slips på eller suppler looket med et farverigt lommetørklæde.
For midt i alle de gode intentioner om at passe ind på en arbejdsplads, er der et rigtigt menneske. Og selvom du forsøger at sende alle de rigtige signaler, skal du ikke glemme din kerne. Det der gør dig speciel. Det der gør, at du skiller dig ud.

 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen