Suit up tendensen!

December = traditionel suit up time!30. november, 2011 - kl. 14:40
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Suit up tendensen, som den årlige og internationale suit up day (hvor herrerne traditionen tro ifører sig dagens obligatoriske jakkesæt eller butterfly), er faktisk ikke kun en tendens forbeholdt denne ene dato, men også en traditionel og tilbagevendende tendens, som ses i modebilledet hvert eneste år. En tilbagevendende tendens, der (traditionen tro) altid er den dominerende tendens i den sidste måned af året.

Den ene måned,hvor fokus (for en stund) er flyttet lidt fra den enkle hverdags mode til det mere stilede og festlige.
December er den traditionelle suit up time, med alt hvad det indebærer.

Fra det velkendte, det enkle og stilrene til det mere skæve og nørdet suit up udtryk. Det velkendte
Billede fra Minimum
Det velkendte sorte jakkesæt, med det rene linjer, korrekte pasform og den dertilhørende nystrøget (hvide) skjorte, vesten, herreskoende, charmekluden, slipset + slipsenålen eller i dette tilfælde butterflyen (bow tie). Alt sammen fra den finere og traditionelle del af kategorien. En nærmest udødelig klassiker, som i dette tilfælde dog har fået lidt af vor tids detaljer.
 


Det yderst elegante
Fundet på www.ralphlauren.com
1800-tallets klassiske og yderst elegante dinner jacket eller smoking (som før var forbeholdt det bedre borgerskab og kun båret af mænd i forbindelse med fester efter kl. 18), er for længst blevet en del af den moderigtige, men stadig elegante og fine kategori. Stilrent design, som (i modsætning til andre design fra de forrige århundreder) stadig bæres bedst og korrekt, hvis man følger de udskrevne regler og alligevel kunne en opdatering med et par mere rå støvler være et fedt alternativ.  Det enkle
Fundet på www.acnestudios.com
Suit up kategoriens svar på det enkle og det afslappede kombineret med skandinaviske udtryk.

Et stilrent men simpelt (sort) jakkesæt fra det svenske mærke Acne, der kombineret med en basic t-shirts eller en tilfældig hvid skjorte og et par grove støvler eller Charlie Chaplin inspireret herresko i den slidte kategori, skaber det skandinaviske og afslappede udtryk.Det skæve
Fundet på www.tigerofsweden.com
Et stilrent jakkesæt, med minimalistiske tern, kombineret med en ternet skjorte (eller en mere neutral basic udgave), et simpelt slips(som lige så godt kunne være en butterfly), et par grove støvler, de synlige sokker og det britiske gentleman element; bowlerhatten. En fin balancegang, hvor både det fine og stilrene møder det skæve og anderledes.
 


Det nørdede
Fundet på www.minimum.dk
Korrekt og stilren festpåklædning, behøver ikke være en matematisk ligning, som kun bliver løst med en elegant smoking eller i det hele tage af et eksemplar fra jakkesæt kategorien.  Det nørdede udtryk, skabt af en elegant cardigan, et par jakkesæt bukser eller chinos, en stilfuld skjorte, de grove støvler eller Charlie Chaplin inspireret herresko og butterflyen (bow tie) kan også være et korrekt og stilrent alternativ.  

 

Det outere
Fundet på www.jlindeberg.com
Et outreret eksempel, som bryder både regler og traditioner indenfor jakkesæt kategorien, men som samtidig skaber en fin kombination af basic kategorien (den hvide skjorte) og vinterens dominerende tendenser (fløjls blazeren og tern). 

En simpelt kombination, af outere elementer.
Fra det velkendte med rene linjer og charmeklud - de skæve elemter som; fløjlsblazer, tern og bristisk elegance - den stilrene kategori aner ikke længere samme synlige grænser, som i de forrige århundreder. Og suit up tendensen, er altså en gammel tradition.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen