Sådan finder du det billigste lån

1. august, 2019 - kl. 08:00
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Mangler du penge til noget, du virkelig står og mangler, kan det nogle gange være en nødvendighed med et lån - selvom det selvfølgelig ikke er den billigste måde at få råd til noget på. Dermed ikke sagt at det til tider kan være en nødvendighed, du ikke kan komme udenom. Hvad, du skal bruge lånte penge, er i og for sig ligegyldigt, så længe det er vigtigt for dig, og vil give dig tryghed, værdi eller noget helt andet. Når du nu skal ud og låne penge, er det jo det bedste, hvis det kan gøres så billigt som muligt. Billige lån er der mange af, men det handler om at finde dem og finde den bedste og billigste løsning for netop dig og din økonomi. 

 

Kan du låne pengene privat? 

Hvis du mangler penge til en uforudset regning, nyt tøj eller noget helt andet, er det billigste lån, du kan tage, et privat lån. Det vil sige et lån, du tager hos bekendte som venner eller familie. Hos banker og andre professionelle långivere er der altid gebyrer og renter på et lån, hvilket du med stor sandsynlighed kan komme udenom, hvis du har mulighed for at låne pengene privat. Et privatlån er i langt de fleste tilfælde det billigste lån, du kan tage, men det er ikke altid, at det kan lade sig gøre. Måske har du ikke lyst til at optage et lån hos din familie eller venner, eller måske er det slet ikke muligt for dine bekendte at låne dig pengene. I tilfælde af, at du ikke kan optage et privatlån, kan du være nødsaget til at søge om et lån hos en professionel långiver. 

 

Et billigt lån 

Det er aldrig billigt at låne penge, men hvis du alligevel er nødsaget til det, er der nogle faktorer ved et lån, du bør kigge på for at finde det billigst mulige lån for dig. Når du vil optage et lån, skal du finde ud af, om det skal være gennem din bank eller en anden professionel långiver. Bankerne vil typisk bede om en redegørelse for, hvad de lånte penge skal bruges til, mens andre online långivere ikke behøver at vide, hvad du skal bruge pengene til. Når du har fundet nogle lån, som er spændende for dig, skal du særligt kigge på renten, gebyrer og løbetiden på lånet. Der løber renter på alle lån, men der er stor forskel på, hvor høj renten er. Rentesatsen har stor indflydelse på, om du får et billigt eller dyrt lån. Du skal derfor sørge for, at finde et lån med en lav rente, og hvor du har mulighed for at betale lånet tilbage inden for den løbetid, der er afsat. Du skal desuden være opmærksom på, at der oftest bliver pålagt gebyrer på et lån, hvorfor du skal holde øje med, hvor mange gebyrer der er ved det lån, du optager. Hvis du holder øje med renten, gebyrer og løbetid, kan du finde et billigt lån, der passer til dig. 

 

Din økonomiske situation 

Når du skal låne penge, er det vigtigt, at du er realistisk omkring din økonomiske situation, for det vil långiver også kigge på. Det duer ikke at optage et lån, hvor du ikke har mulighed for at betale det tilbage inden for den tid, der er afsat. Du vil med stor sandsynlighed heller ikke få lov til at optage et lån, hvis långiver vurderer, at du ikke kan betale det tilbage inden for de aftalte rammer. Det er derfor yderst vigtigt, at du tager din økonomiske situation i betragtning, når du låner penge. Det gør processen bedre for både dig selv og långiver. 

 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen