Påklædning - Den stilrene og succesfulde konsulent

25. marts, 2018 - kl. 10:00
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Ny forskning fra Journal of Experimental Psycholody viser, at tøjet vi bærer ikke kun har effekt på, hvordan andre menneskers opfattelse af os er, men også hvordan vores egen selvopfattelse og arbejdspræstation er.

For mænd, der har jobs, der kræver autoritet og kompetence, kan jakkesæt være en simpel måde, hvorpå de kan forstærke den dominerende udstråling på – og omvendt bør jakkesæt ikke bæres, hvis de vil udstråle holdånd.

 

Klæd dig til succes og anerkendelse

Både mennesker og dyr kommunikerer aktivt deres sociale status – det ligger i vores natur, uden vi måske selv er bevidste om det. Den nye forskning viser, at vi kan opnå dominerende position og fremme vores præstation i konkurrenceprægede opgaver, ved ganske enkelt at iføre os tøj, der forbindes med høj status. Vores tøjvalg kan derfor være afgørende for, hvordan vi ønsker vores egen adfærd skal være.

 

Derfor bør vi tænke nøje over vores tøjvalg for at opnå succes og bedre arbejdspræstationer samt for at sætte os i respekt for andre.

 

3 tips til at fremstå stilsikker og succesfuld

Som konsulent ligger din ekspertise i at rådgive andre inden for et bestemt område, så hvad end du er markedsføringskonsulent, teknologikonsulent eller jurakonsulent, så skal du fremstå selvsikker og virke overbevisende. Derfor bør konsulenter også signalere autoritet og kompetence igennem deres tøjvalg.

 

1. Vær velplejet

Som hovedregel bør du, som konsulent, altid være velplejet. Du bør pleje din hud, dit skæg og dit hår. Hertil bør du vælge den rette duft i deodorant og parfume. Der findes et hav af skønheds- og plejeprodukter til mænd. De fleste er tilsat tilsætningsstoffer, men der findes også økologiske skønheds- og plejeprodukter til mænd, som er rene og naturlige og helt frie for kemikalier. Du kan med fordel benytte dig af de økologiske produkter, hvis du ønsker at føre en renere livsstil.

 

2. Klæd dig formelt

Formel påklædning kan føre til kreativ tænkning, og derfor bør du, som konsulent, klæde dig i formelt tøj – det kan være skjorter, slips, jakkesæt og pullovers i fra kendte og anerkendte brands. Du skal dog være opmærksom på, at der er visse regler inden for formel påklædning, som skal overholdes for ikke at fremstå sjusket. Din slipseknude ikke må være for løs, dit slips må hverken være for kort eller for langt, din skjortehals må ikke være for løs, dit tøj må aldrig være krøllet, dine sko må ikke være dårligt holdte, dine sokker må ikke være for korte, din jakke må ikke være for stor eller for lille osv. Du skal vælge sæt, der passer til din krop. Hvis disse regler med flere ikke overholdes, så opnår du ikke den udstråling, som du sigter efter.

 

3. Kombiner med de rette accessories

Selvom du bør klæde dig formelt, behøver din påklædning ikke være kedelig. Du kan nemt pifte dit tøj op med de rette accessories så som et ur og et armbånd og de rette sko. Har du brug for hjælp og inspiration, så finder du et utal af herremagasiner på nettet, og webshops, der forhandler herremode, hvor du kan få den rette hjælp. Hvis du i stedet ønsker at prøve og røre tøjet fysisk, så vælg de rette herretøjsbutikker, hvor du kan få rådgivning og hjælp til tøjvalg og tøjstørrelse.  

 
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen