Oscar på spil igen

Den røde løber, stjerner og berømtheder, gyldne statuetter, flotte film og endnu flottere kjoler og smokinger.28. april, 2014 - kl. 00:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Så er endnu en Oscar-fest mere eller mindre vel overstået og denne gang med en fornem statuette til Anders Walthers Helium.
Desværre blev det kun til nomineringen og oplevelsen for Thomas Vinterbergs Jagten og Joshua Oppenheimers The Act of Killing, men alligevel må det siges at have været en fornem dansk præstation.
Umiddelbart manglede den største kategori af alle, Bedste Film, lige det sidste for at leve op til tidligere tiders fremragende filmårgange, og vinderen, 12 Years a Slave, der utvivlsomt er en stærk og bevægende fortælling, kommer sandsynligvis til at lide lidt den samme skæbne som vinderen fra 2009, The Hurt Locker, der nok var lidt for amerikansk til at vinde den helt store udbredelse i andre dele af verden.
12 Years a Slave har dog trumfkortet i Brad Pitt, der nok skal formå at tiltrække publikum lige meget hvad.
Og med Brad Pitt har vi mulighed for at gå videre til det, det hele handler om.

Den røde løber

Hvordan så Oscarfestens deltagere ud på den røde løber, og hvad havde de valgt at tage på?
Hvor de store modeshows rundt omkring i verden sigter mod at illustrere fremtidens trends og tendenser ved at vise fantastiske, omfangsrige kreationer, spændende farvesammensætninger og nytænkende skæringer, som ingen almindelige mennesker kan bære, så er den røde løber under Oscarshowet et overflødighedshorn af, hvad der er hot lige præcis nu.
Selvfølgelig er det kun de færreste, der kan matche berømthedernes tøj og accessories på pengepungen, men trenden og retningerne, har vi da lov at udnytte.
Desværre er de mest fantasifulde kreationer forbeholdt kvinder. Som så mange gange tidligere måtte herrerne nøjes med at udtrykke sig gennem de begrænsede udfoldelsesmuligheder, der findes inden for smokingens verden.

Smoking skal der til

Heldigvis er smokingen mandens bedste ven, og det er længe siden, en smoking kun kunne være pingvin-sort tilsat en hvid skjorte og sort butterfly.
Selvom det forøgede antal muligheder selvfølgelig stiller lidt flere krav, end i ”gamle dage”, så træder langt de fleste stadig automatisk ind i velklædthedens verden, når de tager en smoking på.
Ved dette års Oscargalla fik vi både de klassiske pingvinskostumer og mere nyskabende indslag at se.
Stilbilledet på, hvordan det skal gøres, var uden tvivl modedesigner og filminstruktør Tom Ford, der med sin midnatsblå jakke over en hvid skjorte med sort butterfly, sorte bukser og sorte laksko – det hele naturligvis i skarp pasform – var den perfekte illustration af gallabeklædning for herrer.
Førnævnte Brad Pitt formåede at give den klassiske sorte smoking et lille tvist med knaphul i sjalsreversen og en skarpskåren frisure – samt en Oscarstatuette i hånden.

Bordeaux er ikke kun en by i Frankrig

Jared Leto og Matthew McConaughey skilte sig flot ud i elfenbensfarvede jakker over sorte bukser – Leto oven i købet med bordeauxfarvet butterfly, der – nok utilsigtet – stod godt til et af de stærkeste udtryk på dagen; Chris Hemsworths bordeauxrøde smoking over bordeauxrød vest, hvid skjorte og sorte detaljer (bukser, butterfly, revers, lommer etc.)
Småkiks var der selvfølgelig også. Vores egen Anders Walther så eksempelvis fremragende ud i sit sorte outfit, men kunne måske have valgt et par bukser med lidt højere talje – subsidiært have trukket bukserne lidt højere op – mens Bill Murray og instruktøren af 12 Years a Slave, Steve McQueen, med fordel kunne have byttet jakker. Murrays var i hvert fald en smule for stor, mens McQueens var presset til det yderste.
Alt i alt var selve filmårgangen nok på det jævne, men påklædningen var som sædvanlig helt i top.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen