Når håret bliver en hæmsko

29. oktober, 2016 - kl. 13:39
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Mange mænd døjer med hårtab, og faktisk er hårtab en naturlig del af mænds livscyklus, i mere eller mindre grad. Udfordringen opstår dog når hårtabet kommer pludseligt – eller i en tidlig alder, da det er med til at svække mange mænds selvværd og få dem til at gemme sig væk.

 

Hvorfor taber mænd håret?

Der er rigtig mange grunde til, at mænd oplever hårtab. En stor del af det skyldes arvemasse og genetik, men flere og flere oplever også hårtab som følge af stress. Hårtab som følge af stress kan dog behandles med produkter som f.eks. Regaine Forte, men hvordan er det egentlig som mand, at tabe håret på grund af noget så abstrakt som stress?

Det har vi spurgt rapperen, Grønlund, om, der for nylig oplevede hårtab som følge af stress.

”Jeg har prøvet lidt af hvert rent frisuremæssigt, fordi jeg altid har haft den holdning, at håret jo altid gror ud igen. Men når det så ikke længere gør det, bliver man pludselig som mand meget udfordret på ens selvbillede. Jeg havde oplevet nogle underlige symptomer gennem en længere periode, men det var først da håret begyndte at falde, at jeg for alvor tog det seriøst.”

 

Mænd GÅR op i deres udseende

”Mit hår var en kæmpe del af mit image, og derfor er det da pissehårdt, når det ikke arter sig som jeg gerne vil have det til. Jeg tror ikke at nogen mand – uanset hvad de selv siger – er fuldstændigt upåvirkede og/eller ligeglade med hvordan de tager sig ud. Ja, der kan selvfølgelig være forskel på hvor meget moden dikterer og hvad ens personlige smag er, men at sige vi er ligeglade med vores udseende og hvordan vi opfatter os selv, er nok et forsimplet og forældet billede af manden i den moderne verden.

For mig handlede det langt hen ad vejen om kontrol, som jeg ikke længere havde. Jeg er nok lidt en kontrolfreak, men det har aldrig hæmmet mig. Tværtimod har det gjort mig meget bevidst om alle aspekter i musikbranchen, hvor mode jo også spiller en stor rolle. Både i forhold til genre og hvordan man tager sig ud på scenen, i medierne og privat. Det hele kan koges ned til dit image, og når du ikke længere er i 100% kontrol over det, er du nødt til gøre noget. Det var i hvert fald sådan jeg havde det.”

 

Brugte håret aktivt i musikken

”Jeg har brugt mit hår som en aktiv del af min karriere, og det har spillet roller i såvel musikvideoer og faktisk også i én af mine tekster. Så det er vel ironisk, at jeg står på scenen og rapper om mit rock’n’roll hår, når jeg i øjeblikket er helt skallet” griner rapperen, der til trods for stress og hårtab, ikke har mistet modet på hverken musikken eller livet.

”Nej, for fanden. På ingen måde. Det har udfordret mig, ja, men derfra og så til at gå ned med flaget, er to vidt forskellige ting i min verden. Jeg bliver ved med at lave musik og arbejde hårdt. Jeg er bare blevet bedre til at sortere i al den støj, der har taget for meget plads før, og som nok er én af hovedårsagerne til, at jeg blev ramt af stress.”

 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen