Kvalitet og bæredygtighed: Derfor er bambustøj så populært

22. august, 2019 - kl. 08:00
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Du kender måske bedst bambus som pandaernes yndlings spise, men tiderne skifter, og nu bruges bambus til meget andet. Bambus er nemlig et bæredygtigt materiale, eftersom det er nedbrydeligt, og derfor ikke skader vores planet på samme vis, som ikke nedbrydeligt materiale. De seneste år har klima og miljø nemlig været øverst på dagsordenen. Både politisk, men især er det blevet en første prioritet i de private hjem. Folk ønsker at ændre deres vaner til det bedre, og det kan man ikke bebrejde dem for. Heldigvis er der kommet massere af bæredygtige alternativer på markedet, til den ellers så forurenende tøjproduktion. 

Dog er bæredygtigt tøj ikke lig med kedeligt og dyrt. Hos brandet Bambustøj.dk skabes der bæredygtig mode, som ikke går på kompromis med pris og kvalitet. Hos bambustøj får du nemlig et produkt, som holder længe og virker optimalt, samtidig med, at produktet ikke belaster vores skønne jordklode. 


Hvorfor købe bambustøj?

Der er mange fordele ved at investere i bambustøj. Tøjproduktionen er noget af det mest belastende for vores jord, og det er derfor nødvendigt, at vi omlægger vores måde at shoppe tøj på. Heldigvis gør Bambustøj.dk det muligt at shoppe bæredygtigt kvalitetstøj til gode priser. 

Hos Bambustøj er undertøj, sukker og basic tøjdele i fokus. Man kan nemlig komme langt med de rigtige basis tøjdele. Udover at tøjet er bæredygtigt, er det også lavet på de fineste bambusfibre. Disse gør tøjet blødt og lækkert, og i høj kvalitet. Eftersom tøjet er meget elastisk, føles det ikke stramt på kroppen, selvom det har en stram pasform. Udover det er en af de største fordele ved bambustøj, at det er ekstremt åndbart. Med bambustøj er det altså slut med sure tæer og sved under armene. De bløde bambusfibre gør det nemmere at transportere fugt og sved væk fra din hun og ud gennem tøjet i stedet. Den svedafvisende effekt er perfekt til undertøj og sokker, og du behøver ikke længere at bekymre dig om ubehagelig svedlugt og tætsiddende stof. 


Hvad gør bambustøj bæredygtigt?

Eftersom bambus gror 100% naturligt uden brug af pesticider eller skadedyrsbekæmpelse, er det et bæredygtigt materiale. Derudover er bambus enormt frugtbart og kan både vokse i tørke uden vand, samt under oversvømmelser. På 3 år vokser bambus 3 meter, hvilket gør det til en særligt hurtigvoksende plante. 

Man behøver ikke engang at plante mere af det, da det selv spreder sig. Derudover gør bambus god gavn, da planten efterlader jorden yderst næringsrig. Samtidig optager bambus mere CO2 end andre træer pr. m2, og planten er desuden biologisk nedbrydelig. Bambus er helt simpelt fremtiden inden for bæredygtig mode, da de fine bambusfibre er perfekte til produktion af tøj og andre tekstiler. Produktionen af bambus bruger langt mindre vand end bomuldsmarker, så det kan bestemt svare sig at bytte den gængse bomulds t-shirt ud, med en der er lavet af bambus. 

Ikke mindst vil kloden takke dig, men du vil helt sikkert også blive rigtig glad for dit nye kvalitetskøb. 

 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen