Hold dig tør med stil

Mangler du en paraply til det danske efterår, så se her.28. september, 2012 - kl. 17:06
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

I tidernes morgen var paraplyen en parasol som oprindeligt var til at skærme for solen, og ikke til at holde sig tør i regnen. Særligt var det konger og andre fra den herskende klasse der fik deres slaver og tjenere til at holde parasollen for dem. På trods af at det den gang mest var mænd der gjorde brug af parasollen gennem århundrede, gik det sådan til, at det næsten udelukkende var kvinder, der brugte paraplyer, stadig til at skygge for solen, men også for at regnen ikke ødelagde deres fine tøj.
Endelig!, omkring år 1750 var der én mand, Jonas Hanway, der var træt af at det kun var kvinder der kunne holde sig tør i regnen, og han tog paraplyen i brug. Til at starte med gjorde folk grin af ham, men hurtig gik det op for flere mænd, at det faktisk var meget smart.
Typer af paraplyer
 
Helt grundlæggende findes der to typer af paraplyer; den i fuld størrelse, og den der kan foldes sammen og de findes i alle farver og mønstre som passer til enhver smag. Og hvis man vælger den helt rigtige, kan den være et fedt boost til din stil på en regnvejrs dag. Til mænd er det sikre valg, i min optik, at vælge en sort  med træskaft

Checkpoints for en paraply i fuld størrelse:
- Igen, en sort med et godt træskaft er et godt bud
- Kig efter en god konstruktion
- Lad vær med at gå efter de helt vilde farver og mønstre, for at holde en god stil
- Og sidst, hvis du vil ha en paraply der holder når der er bare en smule vind, så gå uden om de helt billigste fra fx H&M
 
Den sammenklappende model
Face it: De er altså ikke helt ligeså stilede som de paraplyer i normal størrelse! De er der imod praktiske og man kan ha dem i en taske eller bag på cyklen, så man altid er beredt hvis der kommer en uventet byge. Hvis du går efter den sammenklappende model, så gå igen efter en i et rent design, og med træskaft.
 
Checkpoints for den sammenklappede model:
-De er nemme at åbne og lukke, hvis de altså bliver købt i den rigtige kvalitet
- Som nævnt før, gå efter enkelte farver som går til alle outfits
- Og ja, lad vær med at køb en til 49,95; hvis den skal holde efteråret ud

Paraplyer udover det sædvandelige
 
Hvis du nu ikke lige gider de traditionelle paraplyer, så er der også andre muligheder.
Hvad med fx The Senz’s, så slipper du får at det drypper fra paraplyen på din ryg.
 
Eller måske WI-FI paraplyen som kan tage billeder mens du går rundt i byen, og uploade dem til Flickr.

Er man til lidt Star-Wars, kan man med fordel anskaffe sig denne Blade Runner LED Umbrella, plus at hvis det er en mørk aften, får man lys på sin vej. 
 
Hvis du er typen der har det med at ødelægge dine paraplyer, så findes der én der stort set er umulig at ødelægge. Til gengæld kan du bruge den til at ødelægge fx. en vandmelon… Hvis du lige skulle ha brug for dét... 
 

Jeg håber at dette kan inspirere til jeres næste paraply-køb. Og når det er efterår i Danmark er det stort set et must have.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen