Garderobeguide: sådan får du råd og plads til nye, lækre klæder

18. juni, 2019 - kl. 14:54
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

De fleste af os synes det er lækkert med nyt tøj og at få skiftet ud i garderoben. Ofte er der dog forhindringer, enten i forhold til økonomien eller på grund af pladsmangel. Fortvivl ikke – med denne guide får du hjælp til både at finde plads i budgettet og i klædeskabet, så du kan opdatere din garderobe med nye, flotte items, så du bliver klar til sommeren. 

 

Ryd op, grundigt! 

I rigtig mange garderober rundt omkring i de danske hjem bugner det af tøj, sko, tasker, overtøj og accessories, hvoraf halvdelen aldrig bliver brugt. Hvis du er en af dem, der er slem til at gemme tøj, som du alligevel ikke har gået med i flere år, så kan du godt komme i gang med at rydde op! Der er ikke noget ved at gemme på items, du alligevel ikke bruger. Og hvem ved, ved at rydde op finder du måske skjulte skatte, som du havde glemt du havde, og som for eksempel passer perfekt til den danske sommer. Når du går i gang med oprydningen, er det vigtigt, at du er grundig. Det nytter ikke noget, at du kun lige gennemgår bøjlestangen. Nej, tag alt ud fra skabe, skuffer og hylder, og sorter det hele. En god idé er at lave tre bunker – en bunke til det, du helt sikkert vil gemme, en bunke til det, der helt sikkert skal væk og en bunke til det, du er i tvivl om. Når du er færdig, kan du lave et sted i skabet, hvor du beholder de ting, du er i tvivl om. Hvis du stadig ikke har brugt det om et halvt år, er det på tide at skille dig af med det. 

 

Sælg frem for at smide ud 

De items fra garderoben, som du helt sikkert ikke vil gemme, kan sorteres i tre bunker – en bunke, der bare skal ud, fordi det er så slidt, at det ikke er mere værd, en bunke med ting, der ikke er penge værd, men som andre måske kan bruges, og som derfor kan afleveres i en genbrugsforretning og en bunke med ting, der faktisk er noget værd. Den sidste bunke kan du forsøge at sælge, og derved tjene penge til at købe nyt tøj for. Der findes mange forskellige sider på internettet, hvor du kan både køb og sælge brugt tøj, sko og accessories, og selvom du måske ikke får ret meget for nogle af tingene, så løber det hele op i sidste ende. Er det ikke nok, kan du overveje et af de nemme lån, der findes på markedet. Lån nemt her og få råd til en ny sommergarderobe. 

 

Opdater garderoben med brugt tøj 

Lige så vel som du kan få en del ud af at sælge brugt tøj, så kan det også være fordelagtigt at købe brugt. Ved at søge efter brugte items på internettet eller at gå i genbrugsforretninger, kan du ofte ret nemt skabe et helt unikt look, som ikke ligner nogen andens. Meget af det brugte tøj, der bliver solgt, er i fin stand, og sælges blot fordi sælgeren måske ikke får det brugt mere.
 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen