Er I ved at gå fra 2 til 3? Gode råd til familieforøgelsen

22. december, 2019 - kl. 10:00
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

I har besluttet at få børn. I er spændte og glade, men det kan også være skræmmende at skulle til at have et barn. Der er mange ting, der skal koordineres. Alle tingene til babyen skal skaffes, hjemmet skal børnesikres, man læser op på det at have børn og så videre. Hvis I skal til at forøge jeres familie, så læs med her og få nogle gode råd. 

 

Forberedelsen 
Der er mange ting, man skal forberede sig på, når man skal have et barn. Første spørgsmål er nok, om man har plads nok, der hvor man bor. Derefter skal man skaffe barnevogn, tremmeseng, babytøj, flasker, bleer, babywipes, legetøj, tæpper og listen bliver ved. Det er meget omfattende at få et barn, så derfor er det en god idé at allerede fra man planlægger at få et barn, at man begynder at skaffe tingene. Så kan man skaffe lidt ad gangen og er ikke nødsaget til at gå ud og købe alt på én gang. Derudover er det også en god idé at læse bøger om babyer. Det giver en god base for at vide hvordan og hvorledes babyer fungerer og hvad man skal være opmærksom på. Dog skal det siges at man selvfølgelig ikke kan forberede sig på alt. Man må tage tingene som de kommer, uden at bekymre sig for meget om man gør det på den helt rigtige måde. Hvis man bruger sin sunde fornuft, er det begrænset hvor galt det kan gå. 

Vigtigt at være sunde
Det er generelt vigtigt at være sunde og raske, både når man er gravid, men også når babyen kommer. Det er vigtigt fordi under en graviditet er det en fordel hvis kroppen kan være i så god stand som muligt, så det forløber så godt som muligt. Derudover er det vigtigt at babyen kan få alle sine næringsstoffer fra moren, så det er ikke optimalt hvis man bliver syg og smitter hinanden og moren så ikke kan spise ordentligt på grund af sygdom. Man kan gøre mange ting for at prøve at undgå at blive syg. Man kan blandt andet sørge for at få ordentlig søvn, da dette styrker dit immunforsvar. Man kan også få influenzavacciner, så man mindsker sin risiko for at få influenza i vinterperioderne. Læs mere her hvis du vil vide mere om vaccinationer.

I er stadig ikke gravide - hvad så nu?
Hvis I har prøvet og prøvet og graviditeten stadig ikke har fundet sted, så er det måske på tide at undersøge om der er noget som ikke er optimalt. Her er der mulighed for at blive testet og på den måde se kvaliteten af ens sæd og af ens æg. Hertil kan man få råd og vejledning om hvad man skal gøre. Hvis der er noget galt, er der mange muligheder for stadig at kunne få børn. Som for eksempel fertilitetsbehandling. Danfert tilbyder hjælp til barnløse par. De tilbyder alle videnskabeligt anerkendte fertilitetsbehandlinger. De er også den klinik, der kan fremvise den højeste graviditetsrate blandt de kvinder, de har behandlet.  Derudover er der også muligheden for at adoptere. Hvis man ikke kan få sine egne børn, kan man eventuelt hjælpe et barn der har brug for det og på den måde adoptere. 

Når barnet er kommet 
Hvis I så endelig er blevet forældre, vil i uden tvivl komme til at opleve en kærlighed som aldrig før. I denne lykkerus er det vigtigt, at I ikke glemmer hinanden. Det kan tære på forholdet at skulle tage sig af en lille ny. Dette involverer lortebleer, skrigeri, ingen søvn og så videre. Men det er her, at det vigtigt, at I hjælper og støtter hinanden, så I bliver tættere og stærkere af dette, og ikke bliver drevet fra hinanden af søvnløshed og irritation. 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen