Er du sommerklar?

Mange danskere, for ikke at sige de fleste af os, ser frem mod sommerens komme med længsel. Selvom både efterår-, vinter og forårskollektionerne ofte har en masse lækkert at byde på, så er der intet, der slår følelsen af sommer og solskin. Er du og din gaderobe klar til sommeren 2016?

23. maj, 2016 - kl. 15:40
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

”Vi glæder os i denne tid…”

Ja, det lyder fuldstændig vanvittigt. Vi skriver april måned, men man skulle tro det var december og at juleaften stod for døren. Den nu afdøde poplegende og modeikon, Prince – æret være hans minde – advarede os dog; sometimes it snows in april. Men helt ærligt – nu må det godt snart blive rigtigt forår.

Vi kan desværre ikke gøre så meget ved vejret. Det kunne ellers være fedt, men nej – det ter sig som det vil, og så er det op til os, at være klar til at omstille os. Og det er vi. Klar, altså.

 

Som en cirkushest, der dufter savsmuld

Termometeret skal ikke meget over de 15 grader, før vi allesammen render rundt i shorts og klip-klappere og/eller sommerkjoler. Men udover at din solskinsgaderobe helt sikkert er klar til at blive luftet, hvordan står det så til med dig selv?

Mange danskere lider af kosmetiske udfordringer, der påvirker selvværet og som kan gøre sommeren til en træls tid, fordi man føler sig nødsaget til, at tildække sig for at skjule sine ”fejl”. Mange lider blandt andet af neglesvamp, der får tåneglene til at se gullige ud, men selvom neglesvamp ikke som sådan er smitsomt, eller på anden måde pinligt, så vælger mange at skjule fødderne i stedet for at behandle neglesvampen. Neglesvamp er en negleinfektion, der primært skyldes fugt. Dermed er det faktisk en rigtig god idé, at lufte fødderne, hvis man vil undgå neglesvampen. Det er ikke hverken en farlig eller kronisk lidelse, men behandlingen tager et par måneder, så hvis du lider af neglesvamp, er det er en god idé at starte behandlingen nu, så du er klar til sommer, sol og sandaler.

Men neglesvamp er dog en mild lidelse i forhold til psoriasispatienter. Psoriasis er en hudlidelse, der rammer ca. 2-3 % af befolkningen og som medfører udslæt og i visse tilfælde hævelser. Der findes forskellige typer af psoriasis, og selvom det sjældent er en smertefuld lidelse – og ligesom neglesvamp ikke smitter – er mange alligevel meget påvirkede af det, da det for mange (specielt unge mennesker) er forbundet med skam. Man har ikke lyst til at vise sin krop frem, hvis man skammer sig over den, og dermed kan nederdel- og shorts-sæsonen være noget af et helvede for psoriasispatienter.

 

Vær stolt af dig selv

Hvis du går og tumler med en kosmetisk lidelse som f.eks. neglesvamp eller psoriasis, så lad være med at skam dig over det. Sørg for at få behandling, følg din læges anvisninger og nyd sommeren på lige fod med alle andre. Du har mindst ligeså meget brug for at få luftet fødder, ben og arme som alle andre – og tal om din tilstand, hvis nogen spørger – vished fra andre er nemlig ofte med til at lægge en dæmper på skammen.

Rigtig god sommer!

 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen